???????Zullen we een kaartje sturen?

???????Zullen we een kaartje sturen?

Komende zondag nemen we afscheid als ambtsdragers in de rol van wijkouderling en scriba. Na een periode van nauwe betrokkenheid bij het reilen en zeilen, zullen we straks wat meer op afstand staan. Dit is best lastig op het moment dat het niet lukt om alle taken vervuld te krijgen. Al eerder kon je lezen dat er zorgen zijn rondom het pastoraat. De komende tijd gaat de kerkenraad nadenken hoe invulling te geven aan het pastoraat. Er is veel te doen en iedereen doet zijn/haar best maar het lukt misschien niet altijd om er zoveel aandacht aan te besteden als je wenselijk vindt. 
lees meer »
 
Afscheid en bevestiging ambtsdragers | zondag 19 mei Afscheid en bevestiging ambtsdragers | zondag 19 mei

In de pinksterdienst zondag 19 mei staan we stil bij de ambtsdragers die aftreden en de nieuwe ambtsdragers die in het ambt worden bevestigd. Het belooft een feestelijke dienst te worden.

De ambtsdragers die aftreden zijn:
 • Joost ter Meer (wijkouderling)
 • Geja ter Meer (wijkouderling)
 • Karin Rozendal (scriba)
 • Emmelyn Snippe (wijkouderling)
De ambtsdragers die we bevestigen zijn:
 • Heleen van Drie (ouderling-scriba)
 • Adriaan Tollenaar (wijkouderling)
lees meer »
 
Kinderkerk - Vandaag is het Pinksterfeest! Kinderkerk - Vandaag is het Pinksterfeest!
Vijftig dagen na Pasen vindt het Pinksterfeest plaats.
Wij lezen vandaag een verhaal uit Handelingen 2:1-24, waarbij er verschillende wonderen gebeuren. Om te beginnen is er een geluid van een windvlaag, dat het huis helemaal vult. Ook zijn er vlammen die zich als vuurtongen verspreiden. Tenslotte beginnen de leerlingen met harde stem te praten zoals de Geest het hun ingeeft. Iedereen die hen hoort, hoort hen in zijn eigen taal. Het Pinksterfeest viert dat door de werking van de heilige Geest de boodschap van Jezus aan iedereen begrijpelijk kan worden uitgelegd. In ieders taal. Wij mogen Gods liefde ontvangen, door de Heilige Geest en het verspreiden.

 
lees meer »
 
Feest van de Geest

Feest van de Geest
In 2024 is het thema van het Feest van de Geest, ‘Troost’. In vele kerken worden kunstwerken tentoon gesteld die inhaken op het thema troost. Een inspirerend thema omdat iedereen het herkent en ook nodig heeft. Iedereen heeft troost nodig. Als klein kind heb je al de liefdevolle handen van je ouders nodig, of een bemoedigend klopje als je wat ouder bent. En als je ouder wordt, heb je misschien nog wel meer troost nodig, omdat je van zoveel afstand moet nemen.  En dan heb ik nog niet over al die mensen in oorlogsgebieden, slachtoffers van geweld, klimaatrampen,  zieken en zo kan ik doorgaan.
 
lees meer »
 
Vanuit de Kerkenraad Vanuit de Kerkenraad

Donderdag 2 mei heeft de Kleine Kerkenraad vergaderd. Graag deel ik de volgende informatie.

Afscheid en (her-)bevestiging ambtsdragers | zondag 19 mei

In de pinksterdienst zondag 19 mei staan we stil bij  de ambtsdragers die aftreden en de nieuwe ambtsdragers worden in het ambt bevestigd. Het belooft een feestelijke dienst te worden.
De ambtsdragers die aftreden zijn:
 • Joost ter Meer (wijkouderling)
 • Geja ter Meer (wijkouderling)
 • Karin Rozendal (scriba)
 • Emmelyn Snippe (wijkouderling)
De ambtsdragers die nog een periode zullen doorgaan:
 • Tineke Ploer (diaken)
 • Janny Hummel
De ambtsdragers die we bevestigen zijn:
 • Heleen van drie (ouderling-scriba)
 • Adriaan Tollenaar (wijkouderling)
   
lees meer »
 
Oproep Oproep

Voor een ouder gemeentelid zoek ik iemand die enkele uurtjes per maand  wat werkzaamheden wil verrichten rondom het huis en in de tuin. Er staat een kleine financiële vergoeding tegenover. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Hans Kloek, tel 06 19 36 33 58 of 0527-291592
 
 
De nieuwe ambtsdragers stellen zich aan je voor

De nieuwe ambtsdragers stellen zich aan je voor

Mijn naam is Heleen van Drie-de Pagter. Ik ben 56 jaar en getrouwd met Leo van Drie. Wij wonen sinds 2010 in de buurt van Blokzijl. Eerst aan de Uiterdijkenweg, waar wij een pensionstal hadden en sinds 2017 aan de Wagenweg in Kuinre. We wonen op een woonboerderij met onze paarden, honden en kat. Mijn dagelijkse werk is een fulltime baan op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. Ik werk daar bij de facilitaire afdeling en ben o.a. verantwoordelijk voor communicatie.

lees meer »
 
De nieuwe ambtsdragers stellen zich aan je voor

De nieuwe ambtsdragers stellen zich aan je voor

Karin heeft me gevraagd een stukje aan te leveren voor de zondagsbrief, waarin ik me voorafgaande aan de bevestiging van de ambtsdragers op eerste Pinksterdag voorstel.

Sinds februari 2002 woon ik samen met mijn vrouw Jennie aan de Blokzijlerdijk 20. Veel van jullie zullen zich de plaats van onze voormalige “buren”, het fabriekje nog wel herinneren.

Door de week houd ik me samen met 3 collega’s bezig in de makelaardij, hypotheekadvies, taxaties en wat verder rondom onroerend goed en de financiering daarvan op ons pad komt. In mijn vrije tijd vermaak ik me in mijn groentetuin, lees ik graag en zing ik als projectzanger bij een aantal koren.

 
lees meer »
 
Wijkondersteuner Wijkondersteuner
Marrie Mooiweer- de Jonge, wordt wijkondersteuner voor wijk 5 in Scheerwolde. 
Voorheen deed Antje Hoolsema het een aantal jaren, Antje is er meer gestopt door lichamelijke  klachten.