(Leden)administratie (Leden)administratie

Het is belangrijk dat je mutaties doorgeeft zodat de ledenadministratie volledig en correct is. 

De meeste burgerlijke mutaties worden door de gemeentelijke basisadministratie (via een tussenliggende instantie SILA) automatisch doorgegeven aan de SMRA. Dit geldt met name voor een verhuizing en overlijden. Dit betekent bijvoorbeeld dat wanneer een gemeentelid verhuist naar een andere gemeente, hij of zij automatisch wordt overgeschreven naar de nieuwe kerkelijke gemeente. Dit automatisch doorgeven geldt niet voor andere mutaties, zoals een huwelijk en geboorte. Hiervoor is de ledenadministratie dus afhankelijk van input vanuit de gemeente. Een geboortekaartje of bericht van overlijden naar de scriba wordt zeer op prijs gesteld!


Wil je om privacyredenen dat burgerlijke gegevens niet automatisch doorgegeven worden aan kerkelijke instanties? Geef het door aan de ledenadministrateur. Er kan dan een zogenaamde SILA-blokkade worden aangebracht. Hierna ben je zelf, of een naaste, verantwoordelijk voor het doorgeven van verhuizingen en overlijden aan de kerkelijke ledenadministratie.

Voor kerkelijke mutaties zoals doop, belijdenis, in- en uitschrijvingen zijn we uiteraard uitsluitend afhankelijk van input vanuit de gemeente.
  • Doop en belijdenis worden in de regel uitgebreid aangekondigd via de Zondagsbrief. Relevante gegevens komen via de predikant terecht bij de ledenadministrateur.
  • Voor een inschrijving is een e-mail of een briefje voldoende. Gegevens die we nodig hebben zijn: geboortedatum, volledige naam, burgerlijke staat, adresgegevens, e-mailadres en doop of belijdenis. Wie nog lid is van een ander kerkgenootschap dient zich daar zelf uit te schrijven.
  • Voor uitschrijvingen is eveneens een e-mail of brief voldoende. 
  • Wil je je overschrijven naar een andere geografische kerkelijke gemeente? Informeer je tot de ledenadministratie van de huidige of de toekomstige gemeente. De overschrijving is normaal gesproken binnen enkele dagen afgerond.
Help ons de ledenadministratie op orde te houden en geef wijzigingen door aan Joke Boes.

Naast de ledenadministratie verzorgt Joke ook de overige financiële administratie. 

Joke Boes, ledenadministratie

Protestantse Kerk Blokzijl en omgeving
T.a.v. de ledenadministratie, Joke Boes
Wilhelminastraat 3
8356 EK Blokzijl

admin.pgblokzijl@xs4all.nl
0527 29 12 96
terug