Chardonnay met de dominee

Chardonnay met de dominee


Meld je aan voor deze avond!

Deze avond legt ds. Sander van ’t Zand heel veel uit over de betekenis van wijn in de Bijbel aan de hand van zijn vrijwilligerswerk voor Wijngoed en Zorghoeve Reestlandhoeve in Balkbrug en is inclusief een wijnproeverij.

Een bijzondere wijngaard waar niet alleen wijn wordt geproduceerd maar ook een plek waar mensen met een zorgvraag terecht kunnen. Een plek voor jong dementerenden om een zinvolle dagbesteding te hebben.

Ds. Sander van ’t Zand stelt zich graag aan je voor

Zelf zou ik eerlijk gezegd deze titel niet hebben bedacht . Maar ik moest er wel bij glimlachen . Ooit was, met een knipoog , de naam van mijn twitter account ‘ werker in de wijngaard’. Immers als predikant ben ik werker in de wijngaard van de Eeuwige. Maar als vrijwilliger ben ik ook werkzaam op een echte wijngaard. En daar ligt wel
enorme passie . Sinds ik als vrijwilliger werk op de Reestlandhoeve kijk ik zeker anders naar de Bijbelverhalen die met wijn of een wijngaard te maken hebben. Er is zoveel over te vertellen . Graag wil ik iets vertellen en laten zien over de wijngaard en ook over zoveel verschillende Bijbelse verbanden rond wijn en wijngaard. En ja, dan is het natuurlijk ook leuk om iets van die wijn te proeven . Geen Chardonnay, maar wel prima wijnen .

Diaconaal project

De diaconie draagt deze avond een warm hart toe en steunt dit initiatief door een kerkelijke collecte te wijden aan Musica in Vita, een stichting ter ondersteuning van mantelzorg voor naasten met dementia, NAH of andere geheugenproblemen. 

Meer informatie?

Wijngoed en Zorghoeve Reestlandhoeve
Musica in Vita Mantelzorgondersteuning

Woensdag 18 oktober 19.30 uur
Grote Kerk, Brouwerstraat 11,  Blokzijl
O.l.v.: ds. Sander van 't Zand
Aanmelden bij Karin Rozendal via pgb4@xs4all.nl
De kosten zijn € 5 en een vrije gift als donatie voor Musica in Vita stellen we op prijs. 

 
terug