Vacature predikant (0,6 tot 0,8 fte)

Vacature predikant (0,6 tot 0,8 fte)

Werken in het historische Blokzijl en omgeving met een prachtige monumentale kerk

Ben jij de enthousiaste, ondernemende en inspirerende predikant die midden in onze gemeente wil staan? Iemand met hart voor jong en oud, een verbinder, die weet de woorden van de Bijbel en de traditie te verbinden met de tijd van nu? 

Geef samen met ons vorm aan de kerk van de toekomst. 

lees meer »
 
De beroepingscommissie De beroepingscommissie

V.l.n.r. Pieter, Joran, Astrid, Klaas, Annelies, Truus, Nienke, Janetta. Sjeerina ontbreekt op de foto.

Graag stellen we de beroepingscommissie aan je voor. 

We missen iemand! Een predikant(e). Help ons hiermee. 
lees meer »
 
Profielschets Blokzijl en omgeving Profielschets Blokzijl en omgeving

De gemeenteleden van de Protestantse kerk Blokzijl en omgeving komen uit een ruim gebied, wat zicht uitstrekt van Marknesse tot Giethoorn en van Steenwijk/Tuk tot Sint Jansklooster. 

lees meer »
 
Wij zijn vacant en nu? Wij zijn vacant en nu?

Beleid - Visie - Profiel - Beroepingscommissie

Per 1 oktober 2022 is onze gemeente vacant. Dit betekent dat wij geen predikant meer in dienst hebben, maar het kerkewerk gaat wel door. 

De kerkenraad vindt het belangrijk dat de tijd wordt genomen om een nieuwe visie te vertalen naar een beleidsplan alvorens er een profiel wordt opgemaakt en vrijgegeven voor de zoektocht naar een predikant. Om deze periode goed te doorstaan zal er de komende tijd gebruik gemaakt worden van gastpredikanten en eventueel kerkelijk werkers. 

Waarom vinden we het zo belangrijk als kerkenraad om de tijd te nemen voor beleidsontwikkeling? 

De ontkerkelijking in Nederland is een gegeven. Wij vinden het belangrijk om als geloofsgemeenschap te overleven maar hoe passen we ons aan aan de wereld om ons heen? Het is ons ideaal om een duurzame toekomst te scheppen, misschien wel tegen de trend van ontkerkelijking en individualisering in. Als kerkgemeente maken wij deel uit van een wereldwijde en eenwenoude christelijke kerkgemeenschap. Wij worden geïnspireerd door de Bijbel, het verhaal van God met mensen. Voor ons is het belangrijk dat wij ons geloof ervaren in woord, zang, stilte en gebed door ons open te stellen voor God en elkaar. De vorm daar kunnen we met elkaar over nadenken.

Hoe overbruggen we de komende tijd? 

lees meer »