woensdag 20 december 2023 om 19:30

Opname kerstnachtdienst in Streektaal met RTV Oost
Voorganger(s): classis predikant Ds. Klaas van der Kamp en bisschoppelijk vicaris Ronald Cornelissen
Organist: Corry van den Berg

Körtbi’j is het thema van dit jaar. In Nederland hebben we te maken met een toestroom van mensen uit allerlei landen en van allerlei culturen. Zij zijn vreemden, vrömden of boetenmaarksen. Geven we ze de kans körtbi’j te komen, eigen te worden? In het kerstevangelie komt Jezus om de hoek kijken. Hoe dichtbij mag hij komen?

Dit jaar geven we invulling aan de kerstnachtdienst in streektaal uitgezonden door RTV Oost op kerstavond. Dit is een jaarlijkse oecumenische dienst op locatie in de streektalen van Overijssel. Voorgangers zijn ds. Klaas van der Kamp, classispredikant Protestantse Kerk Nederland voor Overijssel en Flevoland en Ronald Cornelissen, bisschoppelijk vicaris van de Rooms-Katholieke Kerk, aartsbisdom Utrecht. Verder werken mee aan deze dienst koor Toda uit Rijssen, organist Corry van den Berg, zangeres Barbara Lok en Muziekvereniging De Bazuin uit Scheerwolde en eigen gemeenteleden en jongeren.

Je bent van harte welkom om deze opname door RTV Oost bij te wonen. Het advies is om tijdig te komen want vol is vol.

Woensdag 20 december aanvang 19.30 uur, kerk open vanaf 19.00 uur

Locatie: Grote Kerk Blokzijl

De opname is met kerstavond 24 december te bekijken via RTV Oost om 20.00 uur en 23.00 uur. Op eerste kerstdag wordt de uitzending herhaald om 9.00 uur en is ook terug te luisteren via Radio Oost. 

terug