Meezingen met een cantate Meezingen met een cantate

Dan ben je welkom om mee te zingen in het cantatekoor tijdens de cantatedienst op 5 november (repetitie zaterdag 4 november) in Blokzijl. We zingen tijdens de dienst cantate 131: Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir.

Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir (Uit de diepten roep ik, Heer, tot U)

BWV 131, is een kerkcantate. Het werd gecomponeerd in 1707 of 1708, waardoor het een van Bachs vroegste cantates is. Sommige bronnen suggereren dat het zijn vroegste overgeleverde werk in deze vorm zou kunnen zijn, maar het huidige denken is dat er een of twee eerdere voorbeelden zijn.

De cantate is gemaakt in opdracht van de predikant van een van de kerken in  Mülhausen, de stad waar Bach destijds werkte. Het is mogelijk geschreven voor een speciale gelegenheid. De tekst is gebaseerd op Luthers Duitse versie van Psalm 130 en bevat ook de woorden van een koraal. Bachs muziek integreert melodieën uit het koraal in grotere structuren. Bach toont ook zijn interesse in contrapunt, iets wat hem gedurende zijn hele carrière kenmerkte.

De cantate is opgebouwd in vijf delen:

  1. Koor
  2. Aria/Duet (Bas/sopranen) Dus de bas (Harmen Severiens) samen met de sopranen
  3. Koor
  4. Aria/duet (Tenor/alten) Dus de tenor (Han Warmelink) samen met de alten
  5. Koor

Het koor en orkest staan, ook deze keer weer, onder leiding van Raghna Wissink.

De bijdrage voor de koorleden bedraagt € 25,00

We verwachten van de koorleden dat ze hun partij vooraf goed geoefend hebben (beheersen). Tijdens de repetities is er dan tijd voor o.a. de klankkleur, tempi e.d.

Neem voor meer informatie contact op met Betty Lok-Zelhorst.
M. 06 20663589
E. bettyzelhorst@gmail.com

terug