Jeugdkerk 7 maart 2021

Jeugdkerk 7 maart 2021
Deze jeugdkerk gingen we verder met het thema ‘Het goede leven’. Het goede leven is een gezegend leven. Leven met de zegen van God. Elke kerkdienst wordt afgesloten met een zegen. Dit is niet een wens of een gebed, maar een belofte van God dat Hij altijd bij jou zal zijn. Wat er ook gebeurt. Maar wat betekent deze belofte nu voor jouw leven? Daar hebben we met elkaar over gepraat.
Als opwarmertje gingen we eerst een omschrijving geven van hoe we ons op dit moment voelden met behulp van een plaatje wat gebruikt wordt om een weerbericht te vertellen.
De meesten vertelden dat ze een zonnetje zijn wat schijnt, maar bij een aantal is de zon nog bezig met opkomen en bij anderen is er nog een wolkje. Het wolkje stond symbool voor iets van school wat nog gedaan moet worden.
Vervolgens staken we de kaars aan als teken van God die bij ons is. Daarna lazen we samen Psalm 67 over de zegen van God. Het viel ons op dat erin staat dat God er voor iedereen is en dat Hij ons gelukkig maakt. De zin ‘U heerst over alle landen op aarde’ lijkt een moeten, een doel. We wisselden van gedachten over of dat nu al zo is of dat het een grote wens is. We besloten dat het aan jou is om te kiezen of je daarin wilt geloven.

De vraag ‘Welke zegen zie je in jouw leven?’ gingen we beantwoorden met een Mentimeter. Als zegen ervaarden we: familie en vrienden, een goede gezondheid, vrijheid, school, eten en drinken, dat je het goed hebt en dat je elke ochtend kunt opstaan.
Zegen betekent niet dat jij en ik recht hebben op een leven in overvloed. Overvloed is iets om dankbaar voor te zijn en anderen in te laten delen! Hoe kunnen wij anderen tot een zegen zijn? We kunnen hulp aanbieden door met iemand te gaan praten en te luisteren. We kunnen gezelligheid geven door samen te eten. We kunnen onze tijd uitdelen door met een ander iets leuks te gaan doen of om de tijd te nemen om terug te reageren op een appje. We kunnen aardig en vriendelijk zijn als we iemand tegen komen op straat of op school. Onbewust kun je het verschil maken in je reactie op anderen door rustig te blijven en te kiezen hoe je met bepaalde situaties wilt omgaan.

Daarna gingen we kijken naar een filmpje waarin het gebed van Franciscus van Assisi wordt geplaatst in de leefwereld van jongeren: https://vimeo.com/10088279  Oude woorden worden zo duidelijker voor concreet  gebruik in het dagelijks leven. We sloten af met het luisteren naar een nummer van Sela: Gods zegen voor jou https://www.youtube.com/watch?v=bSdU4WN_BRs en onderstaand gedicht. De volgende jeugdkerk is 11 april 2021 (4 april is het Eerste Paasdag en dan is er geen jeugdkerk). We hopen dan gezamenlijk een film te kunnen kijken de Waaier.

 
terug