De Bergrede

De Bergrede
Jezus spreekt de mensen toe vanaf een berg. We noemen dit verhaal ook wel de bergrede. Hij vertelt over mensen die zalig zijn. Het woord zalig duidt op een verbinding met God, jij hoort bij God.
In het verhaal in de kerk horen we wanneer je bij God hoort. Jezus geeft ook een paar voorbeelden. Zoals bijvoorbeeld “zout”. Zout gebruik je bij het eten om het op smaak te brengen en vroeger gebruikten ze zout om het eten niet te laten bederven. Het zout staat symbool voor ons, dat wij ervoor zorgen dat het goed gaat met Gods wereld.
En als je bij God hoort dan mag je gelukkig zijn en dan mag je feest vieren met God. Daarom deze zondag een werkblad voor het maken van een slinger, want bij een feestje hoort een feestelijke slinger. Je kan het werkblad meerdere keren uitprinten en inkleuren of verfen. Daarna knip je alle slingers uit en maak je het vast aan een stukje touw of lint.
En we zingen een lied over geluk: Voor mij is geluk.. Klik hier om het liedje te horen
 
Jeugdkerk Jeugdkerk
JAZ gaat niet door.
Helaas hebben we als organiserende jeugdkerken in de regio in samenwerking met de YMCA, moeten besluiten om Jongeren Aan Zet op 8 november niet door te laten gaan. Het is in verband met de nieuwe maatregelen niet verstandig om jongeren uit verschillende plaatsen bij elkaar te brengen. We hopen dat het op zondag 7 maart wel mogelijk is. 
Dit betekent dat het jaarprogramma aangepast wordt. De eerstvolgende jeugdkerk is nu gewoon weer op de eerste zondag van de maand: 1 november. We hopen elkaar dan weer op 1,5 meter afstand te mogen ontmoeten. 

Leiding Jeugdkerk 

 
 
Jeugdkerk 2020-2021 Jeugdkerk 2020-2021
We gaan weer starten met de jeugdkerk, waarbij we gaan zitten in de hal van gebouw de Waaier zodat we goed kunnen ventileren. We volgen verder de richtlijnen van de RIVM. Hieronder wat we van plan zijn te gaan doen. We zijn nog aan het nadenken over een diaconaal project. Hier hoort u t.z.t. meer over.

4 oktober          Terugblik op de startzondag. Verder met het jaarthema ‘Het goede leven’: Tegeltjes wijsheid. Voorbereiding op JAZ.
8 november       JAZ De Schalle te Nijeveen, thema ‘Back tot basic’.
6 december      Terugblik op JAZ. Verder met het thema ‘Het goede leven’: Dit maakt mij het meest gelukkig! Nieuwjaarswensen voorbereiden door filmpjes te maken ‘Wat is voor jou het goede leven en wat wens je een ander toe?’ Eventueel samen een Sinterklaasspel doen.
3 januari           Micha ‘Wat is een goed leven?’ Muziek: ‘Het land van hoop en dromen’ van Bruce Springsteen.
7 februari          Deuteronomium: ‘Kies voor het leven’.
7 maart             Muziek: ‘Voor alles is een tijd’ van Ilse de Lange. Collage maken: ‘Dit is een goed leven’.
4 april is het Eerste Paasdag en dan is er geen jeugdkerk.
11 april Influencers. Muziek: ‘Wie is mijn herder?’