PKN
Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde
 
Project 40-dagentijd Project 40-dagentijd

We beginnen op zondag 10 maart met het project voor de veertigdagentijd en Pasen. Pasen is het feest van het nieuwe begin. De lente komt eraan en we zien in dit seizoen, dat in de natuur alles weer gaat groeien en bloeien. Lammetjes worden geboren en de narcissen komen uit de grond. Ook veel Bijbelverhalen gaan over ‘het nieuwe begin’. Steeds opnieuw laat Jezus mensen een nieuw begin maken.
Hoe kun je een nieuw begin maken? Een nieuw begin is mooi, maar het begint bij écht willen en het ook doen. Tijdens de zondagen van de veertigdagentijd gaan we luisteren naar de verhalen over de tuin van Julia en Stef en gaan we ontdekken, welke eigenschappen en middelen je nodig hebt om een nieuw begin te kunnen maken. We gaan er samen over praten, knutselen en spelletjes doen. Er is gezamenlijk kinderkerk voor groep 1 t/m 8. Dit betekent dat alle kinderen na de eerste schriftlezing naar de kinderkerk ruimte gaan en na de collecte weer terugkomen in de kerk.
Zondag 14 april is het Palmpasen en maken we samen een Palmpasenstok. Deze dienst zal gehouden worden in “De Wielewaal” te Scheerwolde en begint om 10.00 uur.
Kom je ook meedoen?
Je bent van harte welkom!
Leiding Kinderkerk Blokzijl Scheerwolde

 

 
KinderKerk KinderKerk

KinderKerk: voor de kinderen van groep 1 t/m 3 is er elke zondag  KinderKerk vanaf 10.00 uur in de Waaier in Blokzijl.
  
KinderKerk: voor de kinderen van groep 4 t/m 8 is er elke zondag KinderKerk in de KinderKerkruimte (consistorie) van de Grote Kerk Blokzijl. De kinderen gaan na de eerste schriftlezing naar de KinderKerk en komen na de collecte weer terug in de kerk.

De KinderKerk heeft een eigen collecte. Dit jaar is het doel de stichting Kinderfonds de Mama's. 

Tijdens de diensten in Scheerwolde is er gezamenlijk KinderKerk. De kinderen van groep 1 t/m 8 gaan dan na de eerste schriftlezing mee naar de KinderKerk ruimte en komen na de collecte weer terug in de dienst.

Tijdens speciale diensten is er ook KinderKerk. Speciale diensten zijn; dopen, startzondag, jeugddienst, eerste zondag van de veertigdagentijd, palmpasen, Pasen, eerste Advent en Kerst.

Ook tijdens de projecten van Advent en de 40-dagen tijd is er KinderKerk tijdens de dienst. 
 

 
 

Grote Kerk Blokzijl
datum en tijdstip 24-03-2019 om 10.00 uur
meer details

Filosoferen aan de Kolk
datum en tijdstip 27-03-2019 om 20.00 uur
meer details

Bach Cantate 127
datum en tijdstip 31-03-2019 om 15.30 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.