Zomergroet

Zomergroet
Hopelijk hebben we dat nu voor het grootste deel achter ons en kunnen we ons op de toekomst richten. De nabije toekomst is voor velen van ons de vakantietijd, een tijd om even op adem te komen, even alles achter te laten, maar ook misschien wel een tijd om na te denken hoe nu verder met elkaar. Ook de kerkenraad is daar mee bezig. We kijken achterom hoe alles gegaan is, wat we gemist hebben, maar ook wat we geleerd hebben naar de toekomst toe. Een toekomst waar we als kerkenraad, maar ook u als gemeentelid, misschien best wel wat zorg over hebben.

‘Van U is de toekomst’ is het jaarthema van de PKN. De aftrap zal plaatsvinden op de startzondag 19 september a.s. Toekomst is iets wat nog komen moet. Het komt onherroepelijk. Hoe ziet jouw toekomst eruit? En hoe voor ons als gemeente? Komt het over ons als iets wat we hebben te aanvaarden of kunnen we het ook een beetje sturen? We maken ons als kerkenraad best wel een beetje zorgen over de toekomst van de gemeente o.a. qua bemensing. Steeds vaker blijkt dat open gevallen plekken in de kerkenraad niet meer of met heel veel moeite ingevuld worden. We denken als kerkenraad na over een andere bestuursstructuur. Een bestuursstructuur waarin we de taken misschien anders kunnen verdelen waardoor er minder tijd gevraagd wordt van onze vrijwilligers en optimaal gebruik kunnen maken van ieders talent en inzet. Het feit blijft dat er altijd mensen nodig zijn om de taken binnen het kerkenwerk, wat zeer divers is, uit te kunnen voeren.

‘Van U is de toekomst!’ Zijn koninkrijk kan alleen gestalte krijgen in onze gemeente, in de wereld waarin we wonen, als er mensen bereid zijn zich voor Hem in te zetten. Denk er nog eens over na of het iets voor je is om aan mee te werken. Iedereen heeft gaven waar een ander meegeholpen is en daarmee Hem. Helpen gestalte geven aan Zijn toekomst. De toekomst van de Heer. Help je mee? Met elkaar werken aan de opbouw van Zijn gemeente, want dan alleen kunnen we beamen ‘van U is de toekomst’.

Maar eerst vakantie 😊!

Ik wens je een hele goede vakantie toe, geniet van de vrije tijd, de vrijheid en de rust en hopelijk tot ziens in de eredienst.

Met hartelijke groet,

Pieter Lok
voorzitter kerkenraad .
 
terug