Wie zorgt er voor ons? Wie zorgt er voor ons?

Kinderkerk: Wie zorgt voor ons?

Het volk van Mozes is op reis, op weg naar een nieuw begin. Alles in de woestijn is nieuw, elke dag is nieuw. Maar al snel slaat hun blijdschap om in gemopper en geklaag. Hoe komen we aan eten en drinken? Wie zorgt er nu voor ons? Mozes weet het ook niet. God antwoordt en geeft Zijn volk manna om te eten en water om te drinken! Er is voldoende voor iedereen. Het volk moet op God vertrouwen dat er morgen weer nieuw brood zal zijn.

Klik hier voor een het liedje ‘zomaar te gaan met een staf in je hand’ met plaatjes uit de kijkbijbel.
We lezen dat het volk loopt te mopperen en te klagen. Als spiegelverhaal kan je ook het verhaal van moppereend lezen. Klik hier voor het verhaal. 
En hieronder een rebus dat past bij het verhaal van deze week. Je kan de plaatjes ook inkleuren.
Wil je zelf manna brood maken? Dat kan ook. Klik hier voor de link.

De komende weken kunnen de kinderen thuis een kijkdoos maken van de woestijnreis. Deze week kunnen ze hiermee starten door een opening te maken aan de voorkant. De zijkanten binnenin kunnen geverfd worden of beplakt met blauw papier. Een zon erbij. Tegen de achterkant misschien wat bergen. De bodem kan al bedekt worden met volièrezand. Als symbool voor vandaag kan je een tekening van brood en drinken, een zakje manna of een beker met water, in de kijkdoos plakken.
 
terug