Wereldnieuws!

Wereldnieuws!

Lucas 2:1-20 Vandaag is het kerstfeest en lezen we het verhaal van de geboorte van Jezus. Hij wordt geboren in een stal en krijgt meteen al veel bezoek.

Afsluiting Adventsproject Het beste nieuws

Wat is het beste nieuws dat je kunt bedenken? Op welk nieuws zou je hopen, voor jezelf of voor anderen in de wereld? Daar hebben we in deze adventstijd met de kinderen over nagedacht. We leven toe naar de geboorte van Jezus, die licht en vrede brengt. Dat is goed nieuws voor de hele wereld – misschien wel het beste nieuws dat we kunnen krijgen.
We hebben verhalen gelezen waarin ‘goed nieuws’ een belangrijke rol speelt. We hoorden over een vijgenboom met een boodschap, over een nieuw begin bij de Jordaan, over een hoopvol vergezicht van Jesaja en over de engel die bij Maria komt. In het kerstverhaal zijn de herders de eersten die het goede nieuws te horen krijgen: Jezus is geboren.

We sluiten op 1e Kerstdag het adventsproject af met een laatste nieuwsbericht uit de Adventsbode en nemen zelfs een kijkje op de redactie van de Adventsbode. De voorbereidingen zijn op dit moment in volle gang met een aantal kinderen van de kinder- en jeugdkerk.

Graag willen we jullie een mooi filmpje laten zien over de geboorte van Jezus in Bethlehem en kun je luisteren naar het liedje goed nieuws

In de bijlage van de zondagsbrief vind je een bouwplaatje voor een stal. Knip het doosje langs de dikke lijnen uit. Knip daarna de andere dikke lijnen in. Kleur alles. Vouw de lijnen en plak het geheel. Het deksel van het doosje krijgt aan de voorkant een extra versteviging door het losse dakje er tegenaan te plakken. Maak met een houten wasknijper en een stukje gaasverband het kindje. Teken het gezichtje erop en wikkel hem in gaasdoeken. Maak een bedje van zachte watjes. Nu kun je aan iedereen dit kijkdoosje tonen met het beste nieuws dat er is, zonder woorden te gebruiken. Knip eventueel kleine kijkgaatjes aan de zijkant van het doosje. Tip: kopieer het werkblad op stevig papier.

Wij wensen jullie allemaal fijne kerstdagen en een vrolijk en gezond 2021!!

Groeten leiding kinderkerk
Ruth, Gerard, Tine, Patrisja en Marieke


 
terug