PKN
Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde
 
Wat gebeurde er de afgelopen week... Wat gebeurde er de afgelopen week...
Kerkdienst. Na enige problemen met de beamer lukte het dan toch om de goede verbinding te krijgen. Maar belangrijker was: onze verbinding met elkaar en met God. Zacheus kwam uit de boom en ontdekte dat er iemand is die verbinding met hem wil: Ik moet bij jou zijn, Zacheus!
Cantatedienst: Een overvolle kerk was in de middag getuige van de schitterende cantate van J. S. Bach: Gottes Zeit is die allerbeste Zeit, die al even schitterend werd uitgevoerd door het gelegenheidskoor aangevuld met muzikanten en solisten. Het was overweldigend!
Ook kwam Zondagmiddag de 16+ groep voor de eerste keer bij elkaar. Er werden bijbelse gerechten gekookt en gegeten en er werd gepraat over welke plek je in het gezin hebt en welke voor en nadelen het heeft om bv oudste in het gezin te zijn. De linzensoep en wraps smaakten uitstekend!
Pastoraat en diaconaat: Er werd door velen en op velerlei manier aandacht aan elkaar gegeven: een bloemetje, een bezoek of een kaartje.
Predikant. Ondergetekende had een 3daagse verplichte nascholing en heeft zich o.a. verdiept in de exegese van het bijbelboek Exodus. Inspirerend.
Kinderkerst. De kinderkerstfeestcommissie is dinsdagavond bij elkaar geweest om alles door te spreken en afspraken te maken.
Woensdagavond hielden we dankstond voor gewas en arbeid in Scheerwolde. We lazen het dankgebed van David in 1 Kronieken en over die ene melaatse die Jezus kwam bedanken voor zijn genezing. Dankbaarheid, the best way in life!
Moderamen. Na de dienst was er moderamenvergadering. De agenda voor de komende kerkenraadsvergadering werd doorgesproken en opgesteld.
Clubwerk. Vrijdagavond was er weer clubavond in de Waaier.
 
terug
 
 

Klaesterkuyer
datum en tijdstip 20-11-2019 om
meer details

Ontmoeting Vierhoek
datum en tijdstip 20-11-2019 om 15.00 uur
meer details

Grote Kerk Blokzijl
datum en tijdstip 24-11-2019 om 10.00 uur
meer details

Catechese
datum en tijdstip 26-11-2019 om 19.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.