PKN
Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde
 
Programma Winterwerk Programma Winterwerk
1. Filosoferen aan de kolk. Dit is het vervolg op de avonden van afgelopen voorjaar. We gaan aan de hand van een boekje van de filosoof Charles Taylor ( De malaise van de moderniteit) verder op onze reis door de westerse denkgeschiedenis. Mocht u afgelopen voorjaar niet in de gelegenheid zijn geweest om mee te doen, geen probleem. U kunt zo instappen in deze serie. Het boekje is uitverkocht. Misschien is het via een antiquariaat te bestellen, maar anders is er een copy. De woensdagavonden zijn 2, 16 en 30 oktober; 13, 27 en 11 december. Aanvang 20. 00 uur; plaats Consistorie. Graag vooraf aanmelden (mail: ).

2. Preken aan de kolk (Preek van de Leek). Zondagmiddag 1 december 2019 organiseren we voor de eerste keer “ De preek van de Leek.” Iemand, van buiten onze kerkelijke gemeenschap, zal de dienst gaan leiden en een overdenking n.a.v. een door hem of haar uitgekozen bijbeltekst verzorgen. We zijn in gesprek met een aantal “voorgangers”. Dus, houdt de agenda in de gaten. Wij hopen op uw warme belangstelling! Aanvang 15. 00 uur.

3. Theologiseren aan de kolk. Een keer per maand gaan we met elkaar de teksten bespreken die de komende zondag in de eredienst centraal staan. Eventueel dragen we liederen aan die bijpassend zijn. Data zijn 8 oktober; 5 november; 3 december. Aanvang 19. 30 uur in de Consistorie. Graag vooraf aanmelden ().

4. Koken aan de kolk. Niets is gezelliger dan met een groep gaan koken en eten. Om een en ander te kunnen organiseren, nodig ik jullie uit om op dinsdagavond 1 oktober om 20. 00 uur bij elkaar te komen in de Waaijer. Dan kunnen met elkaar gaan bespreken hoe we dit inhoud kunnen gaan geven. Graag vooraf aanmelden ()
Dat geldt ook voor het volgende:

5. Wandelgroep. Er zijn een aantal mensen die hebben aangegeven graag te willen wandelen, al of niet aan de hand van een onderwerp. Ook hier geldt: laten we op dinsdagavond 1 oktober om 20. 00 uur in de Waaijer bij elkaar komen om te kijken hoe we dit kunnen opstarten. Graag vooraf aanmelden ().

6. Muzikanten gezocht! Kan er geen band komen in de kerk? Of een musical? Wie durft? Wie wil? Wie kan? En hoe dan? Alle enthousiastelingen nodig ik ook uit voor dinsdagavond 1 oktober om 20. 00 uur in de Waaijer. Ook hier is het fijn om van te voren te weten hoeveel mensen er willen komen ()

7. Catechese. Ja, ook dit najaar vind ik het fijn om een aantal avonden bij elkaar te komen en met elkaar te praten over geloof, dingen die ons bezig houden of waarvan we dromen. De data zijn: 1 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november en 10 december. Aanvang 19. 00 uur in de Waaijer.

Ds. Jelle Vonk

 
terug
 
 

Grote Kerk Blokzijl
datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.00 uur
meer details

Grote Kerk Blokzijl
datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.00 uur
meer details

Koren zingen in Blokzijl voor Light of the World
datum en tijdstip 28-09-2019 om 20.00 uur
meer details

Catechese
datum en tijdstip 01-10-2019 om 19.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.