Verslag Jongeren aan zet

Verslag Jongeren aan zet
Zondag 7 november gingen wij met de jongeren van de jeugdkerk naar de Schalle te Nijeveen voor Jongeren aan Zet (JAZ). Deze zondag waren er naast onze jeugdkerk jongeren uit Ruinerwold, Berghuizen, Meppel, Zuidwolde en Nijeveen zelf. Het thema was ‘Back to basic’ met als kern dat je weinig nodig hebt om samen er iets leuks en goeds van te maken. We vertrokken mooi op tijd en waren voor 10 uur in Nijeveen.
We begonnen met een energizer door muziek met een boek te maken. Dat viel nog niet mee, maar was wel erg leuk: https://www.youtube.com/watch?v=mNXxa5Goe94  Daarna gingen we een tocht lopen met onderweg allerlei opdrachten zoals zaklopen, slack line, met een ei op een lepel een parcours lopen, enz. Tijdens de tocht werd er afval geprikt. Eén groep had zelfs een ‘halve’ fiets verzameld! Bij bepaalde punten in de route kreeg de groep een ingrediënt: meel, melk, olie, stroop, eieren en poedersuiker. Alle ingrediënten samen zorgden voor de lunch met pannenkoeken.
Na wat drinken en wat lekkers gingen we een workshop doen. De jongeren konden kiezen uit kunst van afval, meditatie, een rap schrijven en freestylen. Onze jongeren gingen mediteren en leerden daarbij zich te ontspannen. Het werkte goed, want sommigen vielen bijna in slaap. Anderen vonden dat dit best moeilijk was, omdat je je moet blijven concentreren en soms is je focus zomaar weg. Freestylen was gedurfd met trampolines en andere attributen in de gymzaal. Met Ruben Sluiter een rap schrijven was niet makkelijk, maar wel leuk om te doen. In de workshop kunst van afval werd van blikjes en ander afval een heel mooi windmolentje gemaakt.
Voor de lunch staken we de kaars aan en dankten we met dominee Betty voor alles wat we samen hebben kunnen doen. In de basis hebben we genoeg en daar mogen we samen met God op vertrouwen.
Leiding JeugdKerk
 
terug