Verslag Jeugdkerk 1 november 2020 Verslag Jeugdkerk 1 november 2020
Deze zondag gingen we verder met het jaarthema ‘Het goede leven’. We begonnen met een terugblik op de G van Geluk. Daarna staken we de kaars aan en lazen samen een gebed voor.
Als opwarmertje maakten we een levende grafiek door bij de woorden te gaan staan die voor ons belangrijk zijn in ons leven. Als eerste stonden we allemaal bij familie/vrienden en daarna bij gezondheid. Gezondheid is nu wel elke dag in het nieuws i.v.m. corona. Op de derde plek gingen we uit elkaar. Een aantal stonden bij hobby (bijv. paardrijden), anderen bij studie/baan (vooral school) en een paar bij liefde (sommigen vonden dat je liefde al bij familie/vrienden krijgt). Bij relatie met God ging niemand staan. Hoe kan dat? In gesprek kwamen we tot de conclusie dat je relatie met God automatisch kan zijn, niet zichtbaar is en eigenlijk meer een gevoel is en dus van binnen zit.
Daarna lazen we uit de Bijbel in Gewone Taal Micha 6: 1 – 8, waarin het gaat over wat een goed leven is. https://debijbel.nl/bijbel/BGT/MIC.6/Micha-6  Dit was best een moeilijke tekst, want het gaat over offers brengen en God eren. Hoe doe je dat dan en wat vraagt God van ons? We gingen in groepjes uiteen en kwamen op drie kernwoorden: trouw, eerlijkheid en rechtvaardigheid. Trouw blijven aan iemand en diegene bijvoorbeeld niet laten stikken, maar je houden aan je afspraak. Recht doen door iets goed te maken en respect te hebben voor de ander. We nemen mee dat je eerlijk moet zijn en dat je er op mag vertrouwen dat God het beste met ons voor heeft. Op deze manier leef je niet alleen voor jezelf, maar met compassie voor de ander. Je komt dan op het goede leven uit, een leven in relatie met God.
Volgende keer (6 december) gaan we tegeltjes verven voor de nieuwjaarswensen in de kerk, muziek luisteren over het goede leven en het Sinterklaasspel spelen.
Leiding Jeugdkerk

 
terug