Verslag Jeugdkerk 10 oktober 2021 Verslag Jeugdkerk 10 oktober 2021
Vandaag gingen we verder met het jaarthema ‘Van U is de toekomst’. We begonnen met een terugblik op de startzondag, waarin we de QR-tocht ‘Time travel tot the future’ deden. Bij één van de vragen zat een filmpje van Radiohead ‘All I need’  https://www.youtube.com/watch?v=DV1hQSt2hSE en daar hebben we over verder gepraat. We kwamen tot de conclusie dat het best moeilijk is om iets te doen wat de toekomst van deze kinderen zou kunnen verbeteren.
Als opwarmertje stonden een aantal vragen over de toekomst centraal. We vinden liefde, vrijheid, gezondheid, gelijkheid, vriendschap, vrede, het milieu, een goede baan en geen kinderarbeid belangrijk. Op een schaal van 1 – 10 staan we in het midden als antwoord op de vraag hoe bezorgd we zijn over de toekomst. We vertrouwen erop dat het wel goed komt, al zien we ook dat het nu niet goed gaat met de aarde.
We lazen het Bijbelverhaal van Jozef (Genesis 37: 6-25) en hebben gepraat over dromen in het algemeen, maar ook over het in de put zitten en wat je dan kan doen. De jeugd gaf aan dat het dan helpt om je gedachten af te leiden door te gaan gamen, iets lekkers eten, op bed gaan liggen, Netflixen of gaan varen. Het is ook fijn om dan je gedachten te delen met iemand met wie je goed kan praten, zoals een vriend(in), klasgenoot, zus of je moeder. Fijn dat we deze mensen om ons heen hebben! Jozef denkt in de put aan God en heeft vertrouwen in Hem. Wij mogen erop vertrouwen dat God ons een hoopvolle toekomst wil geven.
Volgende maand gaan we naar Nijeveen voor Jongeren Aan Zet en in december gaan we verder met het jaarthema en spelen we een Sinterklaasspel. We sloten af met een tekst van Peter Spreekt en kijken terug op een goede bijeenkomst.
Annie en Marja
 
terug