Verslag jeugddienst en actie NZD van de Jeugdkerk

Verslag jeugddienst en actie NZD van de Jeugdkerk

In de nacht van zaterdag 1 juli op zondag 2 juli deden we mee met de actie Nacht Zonder Dak. We verzamelden om 17.00 uur in de Waaier. Na de bbq kregen we een presentatie van Tearfund. We hoorden dat er meer dan 150 miljoen jongeren geen dak boven hun hoofd hebben! In Nederland leven 40.000 mensen zonder dak boven hun hoofd en de helft hiervan is tussen de 18-27 jaar oud. Hier schrokken we best wel van.

Daarna ging de presentatie verder over Oeganda en na wat weetjes over dit Afrikaanse land wat ongeveer 5 x zo groot is als Nederland, hoorden we over jongeren die op allerlei manieren proberen om geld te verdienen. Helaas zijn er ook jongeren die in de prostitutie terecht komen. In een filmpje zagen we dat deze jongeren geholpen worden in een opvanghuis, waar ze een tweede kans krijgen. Ze kunnen daar weer naar school en een beroepsopleiding volgen, zodat ze weer op eigen benen kunnen staan.


Vervolgens gingen we in de tuin achter de Waaier van de dozen onze slaapruimtes maken. Dit was erg leuk en er werd zelfs geslapen! Wat super dat er mensen langskwamen om even te kijken en een bijdrage brachten voor het ontbijt. Daarna was het tijd voor de jeugddienst. Alle jongeren deden actief mee en we kunnen terugkijken op een mooie jeugddienst. Voor Tearfund hebben we bijna 1300 euro opgehaald en daar zijn we erg blij mee!

 
terug