Veel te vieren Veel te vieren
Nadat God de tien regels heeft verteld, legt Hij aan Mozes de regels precies uit. Het komt hierop neer: wees eerlijk, behulpzaam en gastvrij, neem rust en vier feest. Zo zal het met iedereen goed gaan!
In de vertelling van vandaag uit Kind op Zondag staat, dat God zegt:
“Ik ben jullie God. Er is geen plek voor een andere God.
Vier drie keer per jaar feest.
Vier feest om te denken aan de tijd dat ik jullie bevrijd heb uit Egypte.
Vier feest om blij te zijn met het eten dat groeit op het land.
Vier feest om te danken voor al het eten dat je hebt gekregen.
Als je feest viert, dan denk je aan mij. Als je feest viert, vergeet je niet hoe goed ik voor jullie zorg. Als je feest viert, dan bedank je mij”.

Een vrolijk liedje , waarbij je ook mee kunt zingen en dansen, is “Kom op het feest” Opwekking kids 108. Doe je mee?

Een leuk spel om samen met je ouders, broer(s), zus(sen), vriendjes en/of vriendinnetjes te spelen, is een variant op het spel ‘Ik ga op reis en ik neem mee....’, namelijk ‘Ik ben blij dus ik vier een feestje, omdat...’. Iedereen herhaalt wat de personen voor hen hebben gezegd en bedenkt er zelf een feestje bij. Alles waar je blij om bent, mag een feestje zijn, dus je mag ook een feest zelf verzinnen. Veel plezier!

Boekentip!
Alles is reden voor een feestje van Monique Berndes (Uitgeverij de vier windstreken). Eekhoorn geeft een feestje omdat vandaag zo’n leuke dag was. De andere dieren van het bos vinden dat maar een rare reden. Klik hier voor een korte introductie van het boek.

Voor de kijkdoos maken we deze keer een slinger met vlaggetjes!

Groetjes, leiding Kinderkerk


 

terug