Troostwijk

Troostwijk
Zondag 22 augustus, Johannes 6:41-59

Het verhaal van vandaag speelt zich af in Kafarnaüm, een kleine stad aan het meer van Galilea. Kafarnaüm betekent ‘Stad van Nahum’, de naam Nahum betekent troost. Vandaar ook de naam Troostwijk op het werkblad 😉. Het werkblad vindt je als bijlage bij de Zondagsbrief. Jezus woonde in deze stad en de mensen vragen zich af, wie Jezus nou echt is.
Jezus is in de synagoge en vertelt dat hij het brood is dat leven geeft. De mensen vinden het moeilijk zich daar iets bij voor te stellen. Ze vragen of hij een wonder kan doen, maar Jezus zegt ‘Ik ben het wonder’. Hier moeten de mensen wel even over nadenken, maar ze weten; Jezus doet niet alleen wonderen, hij is een wonder. Ook voor jou en mij!
Hierbij een liedje dat gaat over wonderen Het is een wonder

Jezus is in Kafarnaüm gaan wonen. Daar ontdekken de inwoners dat Jezus niet zomaar een kind van een timmerman uit Nazareth is, maar dat hij een wonder is. Met het werkblad zoek je het spoor naar de stad. Succes!

De vakantie zit er voor jullie alweer (bijna) op. We hopen dat jullie lekker uitgerust zijn en een fijne vakantie hebben gehad. We wensen jullie heel veel plezier in jullie nieuwe klas en op jullie nieuwe school!

Groetjes, leiding kinderkerk

 
terug