Toffe peren

Toffe peren
Vorige week zondag, 27 september, lieten wij in de dienst een powerpoint presentatie zien met een impressie van de startzondag. Op een van de foto’s was een stoofperenboom te zien. Ik vertelde dat ik in Ens ook zo’n boom in de tuin had staan, maar dat er nooit meer dan twee peertjes aan groeiden. Dus, geen stoofpeertjes op het kerstmenu bij de fam. Vonk.
Maar er zat een toffe peer in de kerk en hij kreeg medelijden met ons. Wat gebeurde er? Maandagavond werd er aangebeld en kwam Kasper Ploer met zijn vader Erik een grote kist, door Kasper geplukte, stoofperen brengen! Kasper en Erik, heel hartelijk bedankt !!!! 
Maar Kasper was niet de enige. Ik kreeg de afgelopen week verschillende telefoontjes: of ik nog belang bij stoofperen had! Meerdere gemeenteleden hadden de dienst via internet gevolgd en mijn treurzang gehoord. Ik heb vriendelijk voor het aanbod bedankt. Je moet ook weer niet te inhalig zijn. Maar één ding is mij wel duidelijk geworden: er zitten een hoop toffe peren in onze gemeente!!! Namens ons gezin, iedereen bedankt!

Jelle Vonk
ps. Onze wijnvoorraad is ook op en de portemonnee is (zoals gewoonlijk) ook leeg (geintje).
 
terug