Terugblik Pinksterdienst 5 juni

Terugblik Pinksterdienst 5 juni
Een drukke dienst dat wel maar ook een positieve dienst. We namen afscheid van Pieter Lok als voorzitter van de kerkenraad, Theo Schuurman als voorzitter van de diaconie, Nienke Prins als diaken en Johan van Dalen als voorzitter van de kerkrentmeesters. Tijdens de dienst waren liederen te horen aangedragen door Pieter, Theo, Nienke en Johan. Dank je wel mensen.

En wat zijn we blij ook dat we nieuwe mensen konden bevestigen in het ambt. Gerrie van Duyvenvoorde-Vaartjes als wijkouderling, Bertiene van Oort als diaken en Allaerd Petter als voorzitter van de kerkrentmeesters. In de foto zie je dat ze vanuit de KinderKerk een geschenkje krijgen. Een mooi vlammetje met de tekst:
Hou het vuur brandend
We leven in een wereld die brand.
Maar jij brand ook.
En in jou brand een vuur wat Heilig is en harten in vuur en vlam wil zetten met Gods liefde.
Besef de kostbaarheid van het vuur en zorg dat het een laaiend vuur wordt.
Laat de passie van God door je heen branden en steek anderen daarmee aan.

Pinksteren gaat over elektriciteit: die vonk die overspringt. Die vonk die je voelt als je iemand tegenkomt bij wie je je in één blik begrepen voelt. Dat vlammetje dat gaat branden van binnen als je ineens een geweldig idee krijgt, en weet wat je doen moet. Je kunt het ook passie noemen. Iets brandends diep van binnen. Dat is Pinksteren: like electricity. Is dat wat je voelt als God ons even aanraakt? Voor de nieuwe mensen werd namens de kerkenraad het volgende uitgesproken: “We verwelkomen jullie ideeën, wensen, tijd en vooral ook jullie talenten. We gunnen jullie de ruimte om er samen met ons en de gemeente een mooie tijd van te maken. Welkom!”.
Marja Dragt schuift door van jeugdouderling naar voorzitter van de kerkenraad. Erik Ploer stapt over na enkele jaren wijkouderling te zijn geweest naar de diaconie als voorzitter.
Na afloop was er de gelegenheid persoonlijk de mensen te bedanken en te feliciteren. Een drukte van jewelste dit keer. En niet te vergeten na afloop was er koffie en thee met wat lekkers. Al met al een feestelijk gebeuren.

Voor de kerkenraad was er afgelopen woensdag nog een informele avond.
Karin Rozendal, scriba
 
terug