Startzondag

Startzondag
Dit jaar hadden we een speciale startzondag omdat deze in het teken stond van Blokzijl 350 jaar stad.
Een aantal mensen waren dan ook gekleed naar die tijd en Pieter Lok en ds. Jelle Vonk hebben verhalen verteld uit het verleden van de grote kerk. Onder andere over dat deze in meerdere delen is opgebouwd en over de betekenissen van verschillende objecten in de kerk.

We zijn deze dienst begonnen met een kopje koffie/thee met wat lekkers erbij, sommige koek was gebakken naar een recept uit die tijd.
Daarna zijn we de dienst begonnen en vervolgens waren er verschillende workshops.
Marion Weijs vertelde over de historie van de kerk en Blokzijl, fruit snijden voor bij de lunch gedaan door de jeugd, zingen, bloemschikken, knutselen door de kinderen en een lied instuderen.
Daarna hebben we de nieuwe ‘Kanselbijbel ‘ in gebruik genomen, deze is door giften aangeschaft.
En na dit alles stond er een heerlijke lunch klaar voor iedereen en konden we nog even gezellig samen zitten.
Al met al een gezellige morgen en begin van een nieuw seizoen.

Startzondag ‘Aan tafel’
Vorige week zondag hebben we een prachtige en gezellige startzondag mogen beleven. Volle tafels en vrolijke gezichten. Sommigen gekleed in klederdracht. Er was van alles te doen en te beleven. Aan de tafels alsook op verschillende plekken in de kerk.
Echt een zondag waarop je als gemeente de gemeenschap ervaart en vorm geeft. 350 Jaar Stad Blokzijl. Onze mooie kerk bestond toen al in volle glorie. En door de eeuwen heen hebben mensen er gevierd, gezongen, gebeden, gelachen en gehuild. Goed om daar eens bij stil te staan. Wat is er veel gebeurd onder dit dak! En wat zijn er door al die jaren heen veel mensen over de vloer geweest. Van gelovige tot toerist. Voor ieder een plek aan de tafel, een ieder is welkom om het leven te vieren en God te danken.
De startzondag kan niet gehouden worden zonder de betrokkenheid en inzet van de gemeente. Allen die deze zondag tot een geslaagde dag hebben gemaakt wil ik dan ook heel hartelijk bedanken. Van de organist tot de schoonmakers, van de voorbereiders alsook zij die hielpen serveren en opruimen. Hartelijk bedankt!!!
ds Jelle Vonk
 
terug