Startzondag

Startzondag
Zondag 11 september gaan we aan tafel. Met elkaar. We gaan terug in de tijd, terug naar het jaar 1672. Het jaar dat Blokzijl zich even stad mocht noemen. Maar we blijven niet in het verleden hangen. We leven per slot van rekening in het jaar 2022. De kerkelijke gemeente is immers altijd gericht op het heden en de toekomst. In ieder geval gaan we er een mooie dienst van maken. Met een verteller, met zang, een overdenking en volop ruimte voor spel en ontmoeting. We lezen uit de oude Statenvertaling, maar ook zal de nieuwe kanselbijbel in gebruik worden genomen. Oud en nieuw, verleden en heden. Vooraf is er koffie en thee, na afloop een heerlijk broodje en andere lekkernijen.

Hieronder vinden jullie recepten uit de Gouden Eeuw.
Het idee is dat jullie aan de hand van deze recepten jullie bakkunsten willen vertonen en het resultaat mee nemen naar de kerk, zodat we een lekker koekje bij de koffie en thee hebben.
Graag even doorgeven aan Emmelyn Snippe - van Dalen (tel. 06 12634035 of email: 8356hg17@gmail.com) dat er gebakken gaat worden, zodat we een klein beetje zicht hebben wat we kunnen verwachten.
En natuurlijk staat het jullie vrij om verkleed te komen!
Tot slot willen we jullie vragen om een bloem (uit je tuin) mee te nemen naar de kerk, zodat het een feestelijke uitstraling krijgt.  

Zie voor de recepten de bijlages bij de mail van de zondagsbrief. Je mag natuurlijk altijd een eigen twist aan de recepten geven.

 
terug