Reis van Mozes Reis van Mozes
Hallo allemaal,
Het verhaal in deze periode gaat over de reis die Mozes maakt met het volk van God op weg naar het beloofde land en wat ze onderweg allemaal mee maken.
Deze zondag, 3 mei, gaat het over een vijandelijke ontmoeting in de woestijn met de Amalekieten. Maar daarover meer in het filmpje van zondag aanstaande!

Het spel wat jullie thuis kunnen doen met broer en zus en pappa en mamma, kortom: met het hele gezin, is het volgende:
Mozes wordt moe, zijn armen zakken naar beneden. Hoe lang houden jullie het vol, thuis, om je armen omhoog te houden? Of om op één been te staan? Om niet te bewegen? Om op je hurken te zitten?
Dit kan zelfs ook iets moeilijker; voor de grote broer of zus of pappa of mamma:
Ga letterlijk of figuurlijk op je handen staan, stok omhoog houden terwijl je op één been staat. Of die stok balanceren op je voorhoofd, neus of kin, of met je handen op de rug tegen elkaars ruggen leunen en zo door de knieën zakken enzovoorts!
Oefen dit laatste wel met pappa of mamma samen hoor en pas goed op!

Leef je uit en kijk voor nog wat inspiratie naar het filmpje komende zondag waarin we het verhaal vertellen over deze ontmoeting van Mozes met de Amalekieten.
Als jullie willen kunnen jullie je leukste foto of filmpje sturen naar naar Patrisja, Marieke, Tine, Ruth of Gerard en dan nemen we die mee op weg naar Pinksteren!
Graag tot zondag!


 
terug