zaterdag 27 maart 2021

Palmpasenstok versieren

Locatie: 
 De Waaier Blokzijl
Tijdstip: 
 14.00 uur

Beste kinderen en ouders uit Blokzijl en Scheerwolde,

Zondagmorgen 28 maart is er om 10.00 uur een online gezinsviering, in het teken van Palmpasen. Zondagmorgen lezen we het verhaal, dat Jezus als koning naar Jeruzalem komt. Hij komt niet als andere koningen, hoog te paard. Hij komt eenvoudig en rijdt op een ezel. Gewone mensen in die tijd gebruikten vaak een ezel. Het is -vertaald naar onze tijd -zoiets als: hij komt op de fiets. Met Palmpasen beginnen we ons écht voor te bereiden op het Paasfeest. We willen Jezus welkom heten, net als toen. Toen zwaaiden mensen met takken en wensten Hem en de stad vrede.
Voor deze viering mogen alle kinderen van groep 1 t/m 8 met hun eigen mooi versierde palmpasenstok lopen. Maar dit jaar gaat het net even iets anders, dan wat we normaal altijd doen.

Kom jij ook?
Op zaterdag 27 maart a.s. gaan we met de kinderen palmpaasstokken versieren. Palmpaasstokken en versieringen zijn aanwezig, maar heb je de stok van vorig jaar nog, wil je die dan meenemen? Na afloop zullen we de optocht met de palmpaasstokken lopen. Deze optocht zal gefilmd worden en tijdens de dienst op zondag 28 maart vertoond worden. We nemen tijdens deze middag de richtlijnen van het RIVM in acht.
Wees welkom op zaterdag 27 maart om 14.00 uur in de Waaier te Blokzijl. Om 15.00 uur kun je weer opgehaald worden door je ouders bij de Grote kerk te Blokzijl.
Graag opgeven vóór zaterdag 20 maart als je een palmpasenstok wil maken. Aanmelden kan via het emailadres: kinderkerkblokzijl@hotmail.com

 

terug