Paasgroetenactie Paasgroetenactie
Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. De afbeelding op de paaskaart wordt onder leiding van een justitiepredikant door gevangenen zelf ontworpen. Aan de hand van het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie, ‘Ik ben er voor jou’, werd de verbondenheid van de gemeente binnen de muren met de gemeente daarbuiten uitgebeeld in een prachtig kunstwerk.

Ook onze gemeente doet mee aan de paasgroetenactie. Om het toch op een verantwoordelijke manier door te laten gaan, hebben wij ervoor gekozen om dit digitaal of telefonisch te doen. Als u graag mee wilt doen kunt u per mail uw naam en bemoedigende groet sturen naar corakeesmaat@hotmail.com. Als het lastig is voor u om dit via de mail te doen, mag u dit ook telefonisch doorgeven 0620686596 of 0527-291790. U kunt dit tot uiterlijk donderdag 25 februari doorgeven.

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, toch mag u ervan overtuigd zijn dat het feit dat er om hen gedacht wordt, de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld. Het doet goed als men je door een kaart een hart onder de riem steken.

Wilt u meer weten over de actie, kijk dan op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie.
We hopen dat velen van u paasgroeten zullen sturen! Hartelijk dank!

Zendingscommisie
(Henk Timmerman, Hans Kloek, Cora Keesmaat)
 
terug