Wil je een keer meezingen in een cantatedienst?

Wil je een keer meezingen in een cantatedienst?

Hierbij nodigen we je van harte uit mee te zingen in het cantatekoor tijdens de cantatedienst op 6 november in Blokzijl. Aan koorleden wordt een bijdrage van € 25 gevraagd. 

Wat zingen we?

Dit keer zingen we 'Liebster Gott, wenn werd ich sterben (BWV 8)' van Johann Sebastian Bach. Deze cantate is gebaseerd op de evangelielezing uit Lucas 7: 11-17, het verhaal van de jongeling te Nain, enige zoon van een weduwe, die door Jezus uit de dood werd opgewekt. 

Klik hier voor de partituur. 
De cantate is te beluisteren op YouTube; versie 1 en versie 2.

Naast de cantate levert het koor in de dienst nog een andere muzikale bijdrage. Zodra bekend is wat dit zal zijn, hoor je het z.s.m. 

Wat verwachten we?

We verwachten van de koorleden dat ze hun partij vooraf goed geoefend hebben en al redelijk beheersen. Tijdens de repetities is er dan tijd voor o.a. de klankkleur, tempi e.d.

En verder?

Het koor en orkest staan deze keer weer onder leiding van Raghna Wissink. De voorganger in de dienst is ds. Dirk-Jan Lagerweij 

Wil je graag een keer meezingen? Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Betty Lok (bettyzelhorst@gmail.com, 06 20663589). 

Cantatecommissie
Irene van der Luit, Truus van Oversteeg, Betty Zelfhorst

 
terug