Kijk- en luistertip

Kijk- en luistertip
Podcast ‘Bijbelbekentenissen’
Via www.debijbel.nl is er een podcast beschikbaar waarin verschillende bekende Nederlanders praten over de mooie kanten, maar ook de moeilijke kanten rondom het lezen van de Bijbel. Jacobine Geel, Ben Tiggelaar en Marijke ten Cate, je weet wel de dame die vorig jaar op de fiets door Blokzijl kwam en de Bierkade zo mooi schilderde, komen aan het woord.

­Tegeltjeswijsheid ‘eerst zien, dan geloven’
Wetenschap tussen hemel en aarde, donderdag 29 april 25.25 uur, NPO 2
Afgelopen donderdag was er een uitzending met professor Erik Scherder waarin hij op zoek gaat naar de wetenschap tussen hemel en aarde. Valt het onverklaarbare misschien toch te verklaren? De uitzending is terug te zien via https://www.npostart.nl/VPWON_1325231.

Randland
En last but not least. Uitzending Randland met de uitzending ‘Veehouder of vuurvlinder. Een uitzending waarin verschillende agrarische families uit Blokzijl aan het woord en in beeld kwamen. De zeldzame vuurvlinder en andere dieren en planten krijgen de ruimte ten koste van de boerenbedrijven. In deze uitzending kreeg dit conflict aandacht. Moeilijke kwesties werden besproken en de kijker krijgt een inkijkje in de dilemma’s die spelen. Vanuit onze gemeente wensen we deze families veel wijsheid en kracht toe.   https://www.npostart.nl/VPWON_1329663
Karin Rozendal, scriba
 
 
 
Openstelling kerk

Openstelling kerk
Hopelijk kunnen we de kerk de komende zomer weer openstellen voor toerisme en iedereen die de kerk een bezoekje wil brengen. Het idee is er al langer om de kerk open te stellen waarbij er vrijwilligers aanwezig zijn voor het maken van een praatje. Misschien is er nog wel meer mogelijk als er vrijwilligers zijn die komende zomer enkele uurtjes beschikbaar zijn. Heb je zin om mee te denken en de mogelijkheden te verkennen? Zou je de komende zomer enkele uren mee willen draaien in de openstelling van de kerk en er willen zijn voor de bezoeker? Meld je aan voor een eerste verkenning.
Karin Rozendal, pgb4@xs4all.nl
 
 
Vakantieweek Vakantieweek
Roosevelt-vakantieweek 2021 voor alleenstaanden en mensen met een lichamelijke beperking,  (georganiseerd door het Diaconaal Streekverband Noordwest Overijssel)
Deze week wordt gehouden van  28 AUGUSTUS tot en met 4 SEPTEMBER 2021 (week 35).(Dit is nog wel met enig voorbehoud vanwege het coronavirus.) De vakantieweek is dit jaar weer in het Nieuw Hydepark te Doorn. Het Nieuw Hydepark staat op het schitterende landgoed Hydepark. De gasten kunnen heerlijk genieten van de groene omgeving en de rust. De wandelpaden zijn goed begaanbaar en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De kamers zijn toegankelijk voor een rolstoel en beschikken over een wastafel, eigen toilet en een douche. De meeste kamers zijn voorzien van hoog-laagbedden en op de vleugel is ook nog een badkamer met een ligbad. Het vakantiecentrum beschikt over alle benodigde aangepaste faciliteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De Roosevelt-Vakantieweek wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van heel veel vrijwilligers. In het Nieuw Hydepark staat gastvrijheid en persoonlijke aandacht voorop. Er is ook altijd een predikant of geestelijk verzorger aanwezig. (De diaconie heeft geen invloed op wie er wel of niet mee kunnen gaan.) Hebt u belangstelling en/of wilt u meer informatie neem dan even voor 20 mei  contact op met diaken Nienke Prins, zij hoopt dit jaar ook weer als vrijwilligster mee te gaan. (tel.nr.: 06-30686423)
 
 
Vakantie Ds. J. Vonk Vakantie Ds. J. Vonk
De komende week (vanaf 3 mei t/m 11 mei) heb ik vakantie. Bij bijzonderheden worden jullie verzocht contact op te nemen met de wijkouderling of met de voorzitter van de kerkenraad.

 
 
Voorbereiden Pinksterdienst

Voorbereiden Pinksterdienst
Met Pinksteren willen we er een mooie dienst van maken. Feest van de Geest? Kunnen we er een feest van maken? We hopen het. Vind je het leuk om mee te denken en te helpen met de voorbereidingen? Of heb je naast ideeën voor de dienst andere ideeën? Meld je dan aan bij Marja Dragt of Jelle Vonk. Welkom!

 
 
Kosterwerk iets voor jou?

Kosterwerk iets voor jou?

Aukje en Joop Prins hebben aangegeven aan het einde van het jaar 2021 te willen stoppen met het werk als koster. Voor de voortzetting van het kosterwerk zoeken wij één of meerdere personen die vanaf 1 januari 2022 deze taak op zich willen nemen.
Bent u of ben jij een vriendelijke en sociale gastheer/gastvrouw die sterk in zijn/haar schoenen staat, zich nauw betrokken voelt en flexibel kan omgaan met zijn/haar tijd? Neem dan voor nadere informatie (vrijblijvend) contact op met Gert Mooiweer (secr. College van Kerkrentmeesters): 06 1210 2227.