Laat je zien

Laat je zien
In dit verhaal gaat het over de broers van Jezus. Had hij die dan? Op meerdere plekken in de Bijbel worden ze genoemd. In Marcus 6:3 zelfs met hun namen erbij: Jakobus, Joses, Judas en Simon.
De broers van Jezus gaan naar het Loofhuttenfeest in Jeruzalem. Elk jaar wordt in Jeruzalem het Loofhuttenfeest gevierd. Als de Joden dit feest vieren denken ze aan de tijd dat het volk 40 jaar in tenten of hutjes in de woestijn leefde. En hoe God voor ze zorgde en ze beschermde.
De mensen bouwen een loofhut in de tuin of op het balkon, en daarin leven ze 7 dagen. Het dak van het hut is gemaakt van riet en bladeren. Door het dak heen kun je ’s nachts de sterren zien stralen.


Maar Jezus wil niet mee, omdat hij in Jeruzalem het gevaar loopt dat hij gedood wordt.
Jezus is namelijk al eens in Jeruzalem geweest. Hij maakte er een zieke man beter terwijl het een rustdag was. Toen werden de leiders van Jeruzalem heel boos op Jezus.
Uiteindelijk gaat hij toch, in het geheim. Halverwege het feest verschijnt Jezus in de tempel. Veel mensen zijn verbaasd over de geweldige manier waarop hij onderwijs geeft. Kan Jezus blijkbaar weer gewoon openlijk zijn verhalen vertellen, zonder dat de Joodse leiders hem arresteren? Waarom zou Jezus niet naar Jeruzalem willen gaan? En waarom zou hij het later toch doen?

In de bijlage van de zondagsbrief vind je een werkblad ‘Bouw je eigen loofhut!’.
Is het je gelukt? Maak een foto en stuur het op! Dan kunnen we de foto tijdens de volgende kerkdienst aan de hele gemeente laten zien!

Succes!
Leiding kinderkerk
 
terug