Kliederkerk 31 oktober

Kliederkerk 31 oktober
Afgelopen zondag was er voor de tweede keer KliederKerk!
We begonnen in de kring met het KliederKerk lied Trinity - Kliederkerk (lyrics) - YouTube  Daarna vroeg Jelle aan de kinderen wat zij allemaal eten op een dag voor het ontbijt, tussendoortjes, de lunch en het avondeten, want in deze KliederKerk hoorden we een verhaal uit de Bijbel wat gaat over het eten van elke dag. We zongen het lied ‘Dank u wel’ met Selma en Jelle speelde daarbij op de gitaar https://www.youtube.com/watch?v=f7EKddcHAJI
Erik en Patrisja staken daarna de kaars aan als teken van de aanwezigheid van God in deze KliederKerk en spraken een kort gebed uit. Vervolgens gingen we met Mozes mee op reis door de kerk heen, net als het volk Israël op weg naar het Beloofde Land. Onderweg kwamen we langs vier platen, waarmee het Bijbelverhaal verteld werd dat God zorgt voor eten voor het volk door ze manna te geven. We mogen erop vertrouwen dat God voor ons wil zorgen, elke dag opnieuw. Tenslotte vonden we zelf deeg waarmee we ons eigen broodje gingen maken. Terwijl de broodjes in de oven gingen, kleurden we een kleurplaat over het verzamelen van het manna, legden we geblinddoekt een parcours af, waarin we moesten vertrouwen op degene die ons begeleidde en mochten we met rietjes popcorn een weg door een woestijn heen blazen.
We sloten de KliederKerk af door het lied ‘Dank U wel’ nog een keer te zingen en erbij te klappen. Daarna konden we o.a. ons eigen broodje eten en wat drinken. Na de zegen van Jelle ontvangen te hebben, gingen we naar huis. We kregen nog een broodje mee om thuis af te bakken en samen te delen: We mogen vertrouwen in genoeg!
Het was een goede en gezellige KliederKerk. We mochten elkaar ontmoeten en samen groeien in geloof.

Groeten van Selma Aalbersberg, Sanne Bakker, Marja Dragt, Annie de Lange, Patrisja Mintjes en Jelle Vonk
 
terug