Klaar voor de start....

Klaar voor de start....
Klaar voor de start….
Het woord ‘start’ doet me altijd denken aan een wedstrijd. Misschien ook wel omdat ik lid was van de atletiekvereniging ‘Start 78’ in Steenwijk. Maar die spanning van de start. Dán moet het gebeuren.
Maar die wedstrijd, die start, is maar een klein deel. Het zichtbare deel, maar om te kunnen starten moet je trainen. Pijn lijden, teleurstellingen, doorzetten, opnieuw beginnen, andere trainingsmethodes, uithuilen, vieren, geluk hebben, de beste zijn. 
Zondag hebben we de startzondag. Een start van het nieuwe seizoen, maar net als bij de sport hebben we ook daarvoor moeten ‘trainen’. En niet alleen in de kerk. In ons leven. Het is net een sportwedstrijd. Met tegenvallers, zware tijden, teleurstellingen, verdriet, geluk hebben, geluk ervaren. Moeten ophouden, omdat het niet meer gaat.
Wat ons Christen-zijn zo bijzonder maakt, is dat we net als bij de sport en in het leven, met ‘hobbels’ te maken krijgen. Maar in ons geloof wordt ons de kans gegeven om elke dag weer aan de start te komen. Elke dag weer opnieuw te beginnen. Misschien gaat het vandaag lukken….. Een dag waarop we moeten en mogen doorzetten. Een dag met een lach en een traan. Een dag met geluk hebben en geluk ervaren. En dan niet alleen voor de topsporters, of de ‘besten’, maar voor iedereen.
Een startzondag, een nieuw begin van het seizoen, maar ook een bevestiging dat we als gelovigen elke dag weer opnieuw mogen beginnen. Allemaal. Op uw plaatsen…….

Goede startzondag toegewenst,
Janetta Wanders
Reageren? Ja graag: mw.wanders@gmail.com
 
terug