Kinderkerk

Kinderkerk
Lucas 10:38-42
Jezus heeft ook een paar goede vrienden waar Hij graag op bezoek gaat. Op een dag gaat hij op visite bij Marta en Maria. Marta en Maria zijn zussen en wonen samen in een huis. Als Jezus binnen is, gaat Maria gezellig bij Jezus zitten en luistert heel goed naar wat Hij allemaal vertelt. Wat Hij zegt is zo mooi en waar.
Marta is ondertussen druk bezig. Ze haalt drinken voor Jezus en zijn leerlingen en maakt lekkere hapjes klaar in de keuken. Dat is veel werk. Ze is erg druk. Eigenlijk is ze een beetje geïrriteerd dat ze alles alleen moet doen.

Jezus zegt dat Marta zich niet zo druk moet maken om Maria. Hij zegt: Maria neemt de tijd om naar mij te luisteren, neem daar nu zelf ook de tijd voor, de rest komt dan wel.
Ben jij ook weleens (te) druk met veel dingen, heb je veel afspraken? Moet je nog naar zwemles en spelen, mama of papa helpen, ook nog op visite? Dat kunnen ook heel goede en nuttige of leuke dingen zijn.
Er is niets mis met druk zijn. Het gaat om het evenwicht, het ruimte hebben en maken om stil te staan bij wat je doet. Neem je ook wel de tijd om echt naar elkaar te luisteren?  Deze zondag gaan we het daar met elkaar over hebben en natuurlijk gaan we een spelletje doen en knutselen.
Op het werkblad staat een kaart met de vraag: Heb je even? Je mag de kaart kleuren. Schrijf de kaart aan iemand die jij aandacht wilt geven. Als je het leuk vindt, kan je er een mooie enveloppe omheen maken/vouwen.
Hierbij een lied om tijd te nemen voor God (348) 213 Ik neem even de tijd . Naast het zorgen en handelen, mogen we luisteren en stil zijn.
Iedereen een hele fijne vakantieperiode toegewenst,

Graag tot zondag!

Groeten Leiding Kinderkerk
 
terug