Kinderkerk - startzondag Kinderkerk - startzondag
A.s. zondag 20 september,  is het een bijzondere dag, startzondag. Alle mensen, jong en oud, starten in de kerk. Voor de jongsten ligt er een kleurplaat klaar bij binnenkomst. Later gaan alle kinderen en de jongeren naar buiten en komen daarna in de dienst weer terug. Tot zondag!
Bij het goede leven denken we al snel aan gelukkig zijn. Maar wanneer ben je eigenlijk gelukkig?

Geluk wordt vaak uit materiële zaken gehaald, zoals een nieuw game-spel, een nieuwe i phone of een nieuwe set LEGO.

Daarom is het goed om, naast het materiële, ook te kijken naar andere dingen, die je gelukkig maken. Dit kunnen fijne gebeurtenissen zijn, lieve woorden (complimentjes bijvoorbeeld), vrienden en familie. Ook kan je heel gelukkig worden van mooie muziek. Misschien ken je zelf wel een mooi liedje, waar je graag op danst.

Wij hebben een liedje uitgekozen, waarin het gaat over “Voor mij is geluk...”. Misschien geldt dit voor jou ook wel!

Geluk kan je niet alleen hebben (mazzel) of voelen, je kan het ook anderen toewensen. Soms doen mensen dit ook wel door kaartjes te sturen waarop ‘veel geluk’ staat. Bijvoorbeeld als ze net getrouwd zijn, een nieuwe baan hebben gekregen, jarig zijn of afscheid nemen van iemand of iets. Vaak staat er op zo’n kaart een klavertje vier, omdat dit een gelukssymbool is. Een klavertje vier is namelijk een zeldzaam plantje en als je zo’n plantje vindt, heb je geluk.
In de bijlage hebben we een voorbeeld van een klavertje vier. Deze kan je gebruiken (maak hem zelf eventueel kleiner of groter). Zie je dat het klavertje vier eigenlijk uit 4 hartjes bestaat?

Je mag zelf een kaart maken voor iemand, die wel een beetje geluk kan gebruiken. Maak van groen papier een klavertje vier en plak deze op een dubbelgevouwen A4 van stevig papier, zodat het een dubbele kaart is geworden. Je kunt het verder versieren en er natuurlijk een mooie tekst op schrijven. Veel succes!
Wat heb je nodig? Groen papier, stevig papier (om kaarten te maken), enveloppe, knutselmateriaal

Groeten, leiding Kinderkerk
 
terug