Kinderkerk - Lucas 16: 1-17

Kinderkerk - Lucas 16: 1-17
Zondag 18 september luisteren we naar een verhaal over een man die iets goed doet en ook iets niet goed. Jezus vertelt over een rentmeester (= een geldbewaarder) die ontslagen wordt. De rentmeester laat nog snel een paar schuldenaars van zijn baas bij zich komen om hun schulden aan te passen. Ze hoeven hem ineens minder te ‘betalen’ dan nodig is. Hij hoopt zo dat de schuldenaars hem straks op hun beurt zullen helpen als hij geen werk heeft. Hij is zo handig geweest om vrienden te maken. De heer prijst de rentmeester omdat hij slim en met overleg gehandeld heeft.
Jezus zegt dat je door te delen echte vrienden kunt maken. Als je dat doet hoor je bij God en wil Hij ook jouw vriend zijn.
Het bijgevoegde werkblad is een onafgemaakte folder. Aan vriendschap hangt geen prijs; niet in geld en ook niet in wat je voor een ander moet doen. Je mag een reclamefolder maken met als onderwerp: “vriend in de aanbieding”. In de folder wordt duidelijk wat je aan een echte vriend hebt en ook dat het niets kost.
Het is fijn om een goede vriend te zijn, luister maar eens naar dit liedje.
Van harte welkom in de kerk en tijdens de kinderkerk.

Tot zondag!
Groeten, leiding KinderKerk

 
terug