Kijk- en luistertip

Kijk- en luistertip
Podcast ‘Bijbelbekentenissen’
Via www.debijbel.nl is er een podcast beschikbaar waarin verschillende bekende Nederlanders praten over de mooie kanten, maar ook de moeilijke kanten rondom het lezen van de Bijbel. Jacobine Geel, Ben Tiggelaar en Marijke ten Cate, je weet wel de dame die vorig jaar op de fiets door Blokzijl kwam en de Bierkade zo mooi schilderde, komen aan het woord.

­Tegeltjeswijsheid ‘eerst zien, dan geloven’
Wetenschap tussen hemel en aarde, donderdag 29 april 25.25 uur, NPO 2
Afgelopen donderdag was er een uitzending met professor Erik Scherder waarin hij op zoek gaat naar de wetenschap tussen hemel en aarde. Valt het onverklaarbare misschien toch te verklaren? De uitzending is terug te zien via https://www.npostart.nl/VPWON_1325231.

Randland
En last but not least. Uitzending Randland met de uitzending ‘Veehouder of vuurvlinder. Een uitzending waarin verschillende agrarische families uit Blokzijl aan het woord en in beeld kwamen. De zeldzame vuurvlinder en andere dieren en planten krijgen de ruimte ten koste van de boerenbedrijven. In deze uitzending kreeg dit conflict aandacht. Moeilijke kwesties werden besproken en de kijker krijgt een inkijkje in de dilemma’s die spelen. Vanuit onze gemeente wensen we deze families veel wijsheid en kracht toe.   https://www.npostart.nl/VPWON_1329663
Karin Rozendal, scriba
 
 
terug