Jezus ontmoet Bartimeus

Jezus ontmoet Bartimeus
Schriftlezing: Marcus10 46-52
Kijk eens om je heen! Wat zie je allemaal? Mensen, huizen, bomen, auto’s en nog veel meer. Elke keer zie je weer andere dingen. Kijken doe je met je ogen. Doe jij je ogen eens dicht! Wat zie je nu? Niets hè? Als je je ogen dichtdoet, dan is het helemaal donker. Je ziet geen mensen, geen huizen, geen bomen, geen bloemen... Helemaal niets. Er zijn mensen die nooit iets kunnen zien. Voor hen is het altijd donker. Die mensen zijn blind. Ze kunnen niets zien van de mooie schepping. Ze kunnen niet zomaar ergens werken om geld te verdienen. In de tijd waarin wij leven kunnen blinde mensen wel heel veel leren. Er zijn scholen voor blinde mensen. Er is ook wel werk voor blinde mensen. Er zijn zelfs honden die blinde mensen kunnen helpen met allerlei dingen. Bijvoorbeeld bij het oversteken van een weg. In de Bijbel kunnen we ook lezen over blinde mensen. Vandaag gaat het over een blinde man.
Kijk, daar zit hij bij de poort van de stad Jericho. De blinde Bartimeüs. Bartimeüs heeft geld nodig om eten, drinken of kleren te kunnen kopen. Hij verdient geld door te bedelen. Ja, voor bedelaars is die plaats bij de poort een goede plaats. Daar komen elke dag veel mensen langs! Mensen die de stad verlaten en mensen die de stad binnengaan.
Op een dag zit Bartimeüs weer bij de poort. Het lijkt een gewone dag. Toch zal er vandaag een groot wonder gebeuren! Het zal een dag worden voor Bartimeüs die hij nooit meer zal vergeten! Nooit meer! Een dag van grote blijdschap!
Wil je weten wat er is gebeurd? Kom dan aankomende zondag naar de dienst of kijk online mee!

Bartimeüs moet in dit verhaal wel hard schreeuwen en doorzetten om gehoord te worden. Heb je zelf ook wel eens ervaren dat het moeite kostte om gehoord te worden door anderen?
Spel ‘blindemannetje’
Je hebt nodig: Pan, houten lepel, blinddoek, snoepjes.
Speelwijze: Een iemand krijgt een blinddoek om en zit op de grond. Leg een snoepje onder de pan. De 'blinde' mag in de rondte voelen met zijn lepel waar de pan staat. Hij mag daarbij over de grond kruipen. De andere kinderen mogen aanwijzingen geven. Heeft hij de pan gevonden, dan slaat hij er een keer op en mag het snoepje eronder vandaan halen.
Luister naar het lied: klik hier.
Tot zondag tijdens de dienst of online!
Leiding KinderKerk


 
terug