Jeugdkerk 7 februari 2021 Jeugdkerk 7 februari 2021
Zondag 7 februari was de jeugdkerk online. Het lukt iedereen om in de bijeenkomst te komen via de link in de mail. We gingen verder met het thema: ‘Het goede leven’. Na even over de sneeuw gepraat te hebben, gingen we een collage maken met afbeeldingen over wat voor ons te maken heeft met een goed leven. Hieronder een kleine compilatie van ons ‘droomleven’, waarin vrijheid, familie, vrienden, liefde en iedereen hoort erbij belangrijk zijn.
Daarna gingen we het hebben over influencers. Wie volgen we? Nikkie Tutorials, Monica Geuze, James Charles, Enzo Knol en Jade van Vliet werden genoemd. Op social media vergelijken we ons met anderen en de vraag is wat dat doet met ons zelfbeeld. Meestal zien we van anderen alleen een positief beeld. Toch is dat niet altijd zo, want ook de verdrietige kant van het leven wordt gezien. Laten wij alle kanten van het leven zien op social media?
In tijden van crisis (zoals nu met corona) vragen we ons af waar of bij wie we houvast kunnen vinden. Wie is onze herder? De jongeren vertellen dat ze bij hun ouders en vrienden terecht kunnen. In de Bijbel staat de bekende Psalm 23 die we samen lezen in een versie met uitleg erbij. Daarna luisteren en kijken we naar ‘Herder van mijn hart’ van LEV Herder van mijn hart | LEV - YouTube die dit oude psalm van moderne woorden voorziet. We praten over wat deze psalm concreet in het dagelijks leven betekent. God wil voor ons als een herder zijn. In het goede leven ervaren wij ook onze ouders als herders en zo mogen wij er ook zijn voor anderen om ons heen.
We sluiten af met een gebed en daarna praten we nog even verder over hoe het met iedereen gaat. Gelukkig gaat het goed en maken de jongeren zich nog geen zorgen over of ze wel over gaan. De online lessen volgen is wel vermoeiend en er worden lange dagen gemaakt. De volgende jeugdkerk is op 7 maart en we hopen dat we dan samen een film kunnen kijken.
 
Leiding jeugdkerk
 
terug