Jeugdkerk 2 mei

Jeugdkerk 2 mei
Zondag 2 mei was de laatste jeugdkerk bijeenkomst van dit seizoen. In de Waaier hebben we aan de hand van het jaarthema ‘Het goede leven’, de afgelopen bijeenkomsten besproken.
We begonnen met een terugblik op de film The Wave/Die Welle. Al pratend kwamen we er achter dat we bepaalde personages in de film graag wilden zijn, maar dat dat in het dagelijks leven best wel lastig is. Hoe ver ga je in het bij een groep horen of durf je te kiezen voor wat je zelf belangrijk vindt in het leven. Wat hoort voor jou bij het goede leven en wat niet?
Door het bespreken van verschillende stellingen wisselden we van gedachten of welvaart zorgt voor een goed leven, heeft God met het goede leven te maken, wat vraag God van ons, helpt het aansteken van een kaars of bidden, komt in de ander iets van God naar je toe?
We gingen terug naar tegeltjeswijsheid over ‘Gelukkig zijn is…’ en de wordclouds van Mentimeter kwamen weer voorbij over waar we dankbaar voor zijn en als een zegen in ons leven ervaren. God vraagt van ons: Wees eerlijk, rechtvaardig en trouw. Door wie laten we ons beïnvloeden en wie is onze Goede Herder?
Na overleg besloten we om de jeugddienst dit jaar over te slaan. De jongeren ervaren drukte vanuit school i.v.m. naderende toetsen en een jeugddienst vraagt in deze corona tijd veel voorbereidingstijd. Wel vinden we het leuk om het jaar samen af te sluiten met een bbq.
Tenslotte vinden we het fijn dat wij ook kunnen delen. We willen het collectegeld van dit jaar en van vorig jaar schenken aan de mensen die in de zorg werken op de corona afdeling van Isala te Zwolle.

Leiding jeugdkerk
 
terug