Geef licht - het goede leven delen

Geef licht - het goede leven delen
Dat is het thema waar de landelijke PKN voor heeft gekozen. Het goede leven was al het thema wat ingezet is met de Startzondag. Nu staat daarvoor: ‘Geef licht’. En het lijkt net alsof heel Nederland hier aan meedoet. Ik heb nog nooit zoveel kerstversiering en kerstlichtjes, zo vroeg in het jaar zien branden. We hunkeren naar het licht. We hunkeren naar een lichtpuntje, de gezelligheid, iets nieuws, iets sprankelends. Vrolijke lichtjes te midden van het uitzichtloze wachten op het opheffen van de beperkende maatregelen.
Met de Advent steken we elke week een kaarsje extra aan. Op 21 december is het de kortste dag en dan branden er inmiddels 4 kaarsen. Dan is er het meeste licht. Wat een mooie symboliek. In de tussentijd mogen we erbij stil staan voor wie we dat licht opsteken. Aan wie we dat licht willen doorgeven. Ik zou het willen geven aan mijn vader en moeder, die vermoedelijk al voor de kerstdagen gescheiden van elkaar moeten gaan wonen, omdat de verzorging van mijn moeder mijn vader te zwaar wordt. Ik zou mijn moeder vooral het licht willen geven als lichtbaken. Daar haar gedachten die door dementie nu doelloos dwalen dat licht als een vast baken mogen zien. Ik zou mijn vader het licht willen schenken om te mogen ervaren dat mijn moeder in goede handen komt, en dat hij verlicht (letterlijk en figuurlijk) gaat worden.
 
lees meer »
 
HOUD MOED, HEB LIEF

HOUD MOED, HEB LIEF
 
Kinderkerk - Het beste nieuws

Kinderkerk - Het beste nieuws

Deze zondag starten we met het verhaal van meneer Tuur. Hij staat op de uitkijk en kijkt of zijn Koningin al gaat komen. Hij ziet aan de vijgenboom dat het al bijna zomer wordt. Dan zal ze vast snel komen.

In Israël verloren lang niet alle bomen in de winter hun blad, maar de vijgenboom wel. Daarom kan je aan de vijgenboom in Israël zien dat het weer lente wordt.
We krijgen zondag bezoek van een bijzondere omroeper die vertelt over wat gaat komen, zie je al wat? Klik hier voor het liedje van deze zondag.
 
lees meer »
 
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde

Interieur Grote Kerk Blokzijl
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde

Visie op gemeente zijn

De Protestantse Gemeente te Blokzijl heeft zich als doel gesteld om Gods Woord te vertolken in en naar het leven van alledag. Zij wil daarbij kerk zijn als een herberg; open en gastvrij naar elkaar en naar de (A)ander.

De gemeente doet dat op zo'n manier die bijdraagt aan:

  • de persoonlijke relatie met God in het dagelijks leven
  • het vormen van gemeenschap
  • de inzet voor de samenleving (plaatselijk, landelijk en mondiaal)

 

lees meer »
 
Nieuws Nieuws
Omdat we niet alles op de homepagina van deze website kunnen zetten, vindt u elke week nieuwe berichten onder de menuknop 'nieuws'.