Kinderkerk - Kom volg mij

Kinderkerk - Kom volg mij

Marcus 1:14-20
Jezus roept zijn eerste leerlingen; Simon, Andreas, Jakobus en Johannes. Ze vissen aan het meer van Galilea als  Jezus voorbij komt. Meteen laten ze alles achter om hem te volgen. In het koninkrijk van God gaan zij iets doen dat lijkt op wat zij eerder deden: (mensen) vissen.
In de zondagsbrief vind je twee werkbladen met opdrachten. Veel plezier met vissen

 

 
Een gebroken wereld heel maken

Een gebroken wereld heel maken

Wat is het belangrijkste vak dat jullie leren op school?” vroeg ik de kinderen van de Schutsluis toen ik ze, een paar maanden geleden, een rondleiding door de kerk gaf. Ik zal het jullie vertellen: Lezen! Als je niet kunt lezen, dan weet je niet wat 3x2 betekent! Of wat er bedoeld wordt met: “lees dit vooral niet!” Lezen is noodzakelijk om te kunnen leven, om deel te kunnen nemen aan de samenleving. Het is het belangrijkste vak op school.
Persoonlijk vind ik het lezen van een boek een aangenaam tijdverdrijf. Een boek neemt je mee naar een andere wereld. Je kunt er helemaal in op gaan. Bovendien, een goed boek geeft te denken! Tegelijkertijd hoor ik af en toe de noodklok luiden. De leesvaardigheid van kinderen neemt zienderogen af. Kinderen lezen niet meer (en veel volwassenen ook niet), maar zijn gefixeerd op kijken. Instagram, YouTube, Netflix, het is kijken, kijken en nog eens kijken. Ook op de scholen kijken de kinderen of naar het digibord, of krijgen ze vanwege coronamaatregelen thuisonderwijs en volgen zij de instructies via het scherm. Na de les pakken ze de telefoon of de laptop en kijken ze het ene filmpje na de andere. En bevalt het filmpje niet, dan klik je het weg voor een andere.
lees meer »
 
HOUD MOED, HEB LIEF

HOUD MOED, HEB LIEF
 
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde

Interieur Grote Kerk Blokzijl
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde

Visie op gemeente zijn

De Protestantse Gemeente te Blokzijl heeft zich als doel gesteld om Gods Woord te vertolken in en naar het leven van alledag. Zij wil daarbij kerk zijn als een herberg; open en gastvrij naar elkaar en naar de (A)ander.

De gemeente doet dat op zo'n manier die bijdraagt aan:

  • de persoonlijke relatie met God in het dagelijks leven
  • het vormen van gemeenschap
  • de inzet voor de samenleving (plaatselijk, landelijk en mondiaal)

 

lees meer »