Kerkdienst bijwonen? Kerkdienst bijwonen?
Er is een beperkte mogelijkheid om de dienst fysiek te volgen. Er is ruimte voor 30 bezoekers. Voor bezoek van deze diensten kun je je aanmelden. Dit hebben we graag om alles in goede banen te leiden. Via de link kun je ook anderen aanmelden voor de dienst.

De ervaring tot heden is dat er geen 30 personen aanwezig zijn. Je kunt de dienst bijwonen zonder aanmelding. Er is wel een kans dat bij meer dan 30 personen je weer huiswaarts moet gaan om de dienst online te volgen.
 
 
Verkiezingen

Luther en zijn stellingen
Verkiezingen
Maak uw borst maar nat…. De komende week staat de krant eens een keer niet bol over Corona, maar over de verkiezingen in de Verenigde Staten. Wie gaat winnen. Trump of Biden. Vele stemmen zijn al uitgebracht en de kandidaten zetten alles op alles om de laatste stemmen in de swingstates nog binnen te halen. Die ene stem die de meerderheid bepaalt.  
Weet u nog hoe het ging op school? Dan stond je allemaal op een rij en werden er 2 teams gevormd. De meester of juf wees dan iemand aan, die het team mocht kiezen. En oh wee, als je dan als laatste gekozen werd. Een heel wreed systeem eigenlijk. Je leest nu nog wel eens in interviews dat mensen zichzelf karakteriseren als ‘het jongetje dat als laatste gekozen werd’. Je was dan een ‘loser’ je was de minst populaire, en je kreeg een duidelijk brevet van onvermogen.
 
lees meer »
 
HOUD MOED, HEB LIEF

HOUD MOED, HEB LIEF
 
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde

Interieur Grote Kerk Blokzijl
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde

Visie op gemeente zijn

De Protestantse Gemeente te Blokzijl heeft zich als doel gesteld om Gods Woord te vertolken in en naar het leven van alledag. Zij wil daarbij kerk zijn als een herberg; open en gastvrij naar elkaar en naar de (A)ander.

De gemeente doet dat op zo'n manier die bijdraagt aan:

  • de persoonlijke relatie met God in het dagelijks leven
  • het vormen van gemeenschap
  • de inzet voor de samenleving (plaatselijk, landelijk en mondiaal)

 

lees meer »