Het Goede Leven

Het Goede Leven
Een tijd geleden heb ik daar in een overdenking (preek) iets over gezegd. In kleine woorden. Maar, en dat geloof ik, meer is ook niet nodig om bergen te verzetten. Maar je moet het wel zaaien en laten ontkiemen. Er is maar één zaadje nodig om uit te groeien tot een grote boom die vele vogels een schuilplaats biedt en van voedsel voorziet.
Zo is er ook maar één goede verstaander van het Woord nodig om wonderen te verrichten, om bergen te verzetten. En laat dat nu net degene zijn die op dit moment mijn stukje leest! Ja, jij, u dus.
Seneca, een oude Romeinse wijsgeer, werd eens gevraagd of hij het niet vervelend vond, toespraken te houden, waarvan je wist dat de mensen er niets mee deden en het voor kennisgeving aannamen. Nee hoor, helemaal niet, zei hij, je weet dat je de massa niet in beweging krijg. Het gaat om die éne! Die éne die het niet alleen aanhoort, maar bij wie het binnenkomt. Dat is degene die een beweging in gang zet, dat is degene die voor velen een schuilplaats is, dat is degene die bergen weet te verzetten.
 
terug