Golven

Golven
Dus de kerk en de gemeenschap die we hebben; veranderen. Kerkgangers worden oud en krijgen kinderen. Predikanten komen en gaan. Ambtsdragers komen en gaan.
Zo mooi om in de bijbel te lezen dat Jezus lak had aan wat was. Hij was de man van de verandering. De man die het water juist niet met rust liet, en zorgde voor de rimpels en sterker nog; de golven. Hij was de man die de handelaren uit de tempel joeg. Op zondag de zieken genas en ze met hun matje over straat liet lopen. En dat vonden de Farizeeën niet gepast. Veranderingen horen bij het leven.
Wat ons helpt en wijzer maakt, is het verleden. Daar kunnen we van leren en dat geeft herinneringen. Je verzetten tegen veranderingen helpt niet, pas dan wanneer je ook het verleden daarin een rol geeft. Jezus refereert ook in zijn weerwoord aan de Farizeeers aan de Tora. De Tora die de Farizeeërs gebruikten om alles te laten zoals het is. Ze gebruikten het als een wapen tegen verandering in plaats van kennisbron. De bijbel, met daarin opgenomen de Tora, is ook voor ons een leerboek om de veranderingen aan te kunnen.
In deze vakantietijd zijn we bewust op zoek naar verandering. Ik hoop dat het u goed doet, en dat de herinneringen u in deze veranderende tijd richting mogen geven.
Janetta Wanders
Reageren mag: mw.wanders@gmail.com
 
terug