Filosoferen aan de kolk Filosoferen aan de kolk
Al twee succesvolle jaren kwam dit aan bod. We gaan dit jaar verder met Aristoteles. ‘Wat zou Aristoteles doen?’, geschreven door Edith Hall.

In ‘Wat zou Aristoteles doen' maakt Edith Hall duidelijk hoe Aristoteles’ ideeën juist nu kunnen dienen als kompas voor een betrokken en gelukkig leven. Ze combineert hiervoor ethiek en joie de vivre en haalt verrassende, onderbelichte kanten van Aristoteles leven naar voren en verbindt zijn filosofie met onze eigen levens. Aristoteles is dé filosoof voor wie een goed en gelukkig leven wil. In een bijzonder turbulente en politieke tijd praktiseerde hij zijn filosofie niet alleen in de maatschappij, maar ook in het familieleven en in vriendschappen.
Gezien het thema van dit jaar een fijn boek om hierbij aan te sluiten. De avonden worden verzorgd door ds. Jelle Vonk. Jelle heeft filosofie gestudeerd aan de VU in Amsterdam en weet veel te vertellen over filosofie. Natuurlijk is er ook ruimte om met elkaar te filosoferen. Als je meedoet, is het advies om het boek aan te schaffen.

Opgave: ds. Jelle Vonk (jjvonk@hetnet.nl)
 
terug