Er is weer Kinderkerk! Er is weer Kinderkerk!
Zondag 6 september hadden we weer de eerste keer gewoon (fysiek) KinderKerk. Wat was het weer leuk om elkaar te zien! Totaal waren er 7 kinderen, een hele mooie opkomst! We hebben gesproken en gelezen over ruzie maken en hoe we het weer goed kunnen maken. En met name ‘hoe houden we een ruzie klein’: door het met de persoon te bespreken met wie we ruzie hebben en niet met iedereen eromheen.

In de kerk vertelde onze dominee een verhaal over twee buren die ruzie hadden over niks meer dan blaadjes… Daarna hebben we het lied geluisterd van “Iedereen is anders, niemand zoals jou”. In de KinderKerk ruimte hebben we vriendschapsbandjes gemaakt van loom bandjes en touw. Ze zagen er prachtig uit!

Vanaf nu zullen we elke zondag tijdens de dienst KinderKerk geven in de consistorie. De kinderen t/m groep 3 starten om 10.00 in de consistorie. Kinderen van groep 4-8 starten eerst bij hun ouders in de kerk en gaan na het kinderlied mee naar de KinderKerk. En tijdens de dienst blijven we ook extra aanwezig zodat we ook voor de mensen die thuis kijken goed zichtbaar zijn. De dominee of leiding van de KinderKerk zal een uitleg geven over het onderwerp van de zondag, de ene keer voorin de kerk een andere keer met een video. Daarna zal er kinderlied komen. Zo proberen we er een mooie KinderKerk van te maken voor de kinderen thuis en voor de kinderen in de kerk. Ook in de zondagsbrief blijven we wekelijks actief met een uitleg, lied en een werkje voor thuis.

Zondag 4 oktober is de School-Kerk dienst. Deze dienst zal in samenwerking met basisschool de Schutsluis worden georganiseerd. Deze dienst zal alleen online worden uitgezonden, dit i.v.m. het veelal grote bezoekersaantal. We gaan er weer een hele mooie dienst van maken en hopen dat jullie allemaal thuis online gaan kijken.

Met vriendelijke groet,
Patrisja, Marieke, Gerard, Ruth en Tine


 
terug