PKN
Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde
 
Onderhoudswerkzaamheden Grote Kerk Onderhoudswerkzaamheden Grote Kerk
Zoals diverse gemeenleden al hebben gezien, staat er een steiger aan de zuidzijde van de kerk opgesteld op de binnenplaatsen van twee adressen in de Brouwerstraat en de Kerkstraat.
Enigszins laat informeren wij u hierover, waarvoor onze excuses.
In het kader van groot onderhoud dienen de voegen van de topgevel uitgebikt te worden om weer nieuwe aan te brengen. Hiervoor is op 24 oktober jl. met een torenkraan steigermateriaal vanaf de hoek Zeedijk/Kerkstraat, over de huizen heen, op de binnenplaatsen neergezet en is de steiger opgebouwd.
Dit alles zal ongeveer 6 tot 8 weken duren.
Verder worden ook de voegen van de raambogen, de voorzijde van de kerk, de consistorie en de kosters-woning nagekeken en waar nodig vervangen. Daarvoor was een hoogwerker nodig, die ondertussen alweer is verdwenen. Ook is er nog wat voegwerk binnen in de kerk gerepareerd.
Het werk vordert gestaag en we hopen dat binnen 2 weken alles gereed is en dat de steigers weer weggehaald kunnen worden door de torenkraan. Best wel spectaculair.
Voor vragen en zo mogelijk antwoorden kunt u bij ondergetekende terecht.
Namens het college van kerkrentmeesters
Ad Klarenberg
 
terug
 
 

Grote Kerk Blokzijl
datum en tijdstip 20-10-2019 om 10.00 uur
meer details

Grote Kerk Blokzijl (Heilig Avondmaal)
datum en tijdstip 27-10-2019 om 10.00 uur
meer details

Catechese
datum en tijdstip 29-10-2019 om 19.00 uur
meer details

Filosoferen aan de Kolk
datum en tijdstip 30-10-2019 om 20.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.