Programma Winterwerk Programma Winterwerk
1. Filosoferen aan de kolk. Dit is het vervolg op de avonden van afgelopen voorjaar. We gaan aan de hand van een boekje van de filosoof Charles Taylor ( De malaise van de moderniteit) verder op onze reis door de westerse denkgeschiedenis. Mocht u afgelopen voorjaar niet in de gelegenheid zijn geweest om mee te doen, geen probleem. U kunt zo instappen in deze serie. Het boekje is uitverkocht. Misschien is het via een antiquariaat te bestellen, maar anders is er een copy. De woensdagavonden zijn 2, 16 en 30 oktober; 13, 27 november en 11 december. Aanvang 20. 00 uur; plaats Consistorie. Graag vooraf aanmelden (mail: jjvonk@hetnet.nl).

2. Preken aan de kolk (Preek van de Leek). Zondagmiddag 1 december 2019 organiseren we voor de eerste keer “ De preek van de Leek.” Iemand, van buiten onze kerkelijke gemeenschap, zal de dienst gaan leiden en een overdenking n.a.v. een door hem of haar uitgekozen bijbeltekst verzorgen. We zijn in gesprek met een aantal “voorgangers”. Dus, houdt de agenda in de gaten. Wij hopen op uw warme belangstelling! Aanvang 15. 00 uur.

3. Theologiseren aan de kolk. Een keer per maand gaan we met elkaar de teksten bespreken die de komende zondag in de eredienst centraal staan. Eventueel dragen we liederen aan die bijpassend zijn. Data zijn 8 oktober; 5 november; 3 december. Aanvang 19. 30 uur in de Consistorie. Graag vooraf aanmelden (jjvonk@hetnet.nl).

4. Catechese. Ja, ook dit najaar vind ik het fijn om een aantal avonden bij elkaar te komen en met elkaar te praten over geloof, dingen die ons bezig houden of waarvan we dromen. De data zijn: 1 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november en 10 december. Aanvang 19. 00 uur in de Waaijer.

Ds. Jelle Vonk

 
terug