Cursus Theologische Verdieping TVG Assen / Kampen

Cursus Theologische Verdieping TVG Assen / Kampen

Spel je het nieuws over geloven en zingeving in de krant of op het internet? Een diepe duik in de Bijbel? Je hoeft geen Hebreeuws te kennen, maar we gaan wel de diepte in zowel in het Oude als het Nieuwe Testament. De bijbel is niet rechtstreeks uit de lucht komen vallen, maar hoe zit het dan wel?

Het gaat bij ons niet om het bevestigen of bestrijden van ‘geloofswaarheden’ of kerkelijke uitspraken. Kunnen we nog wat met die oude dogma’s en de nieuwe spiritualiteit? Hoe staat het met de religie in deze tijd en hoe verhoudt zich ons geloof tot het dagelijks leven?
Deze en vele andere vragen maken TVG Assen meer dan boeiend. Voor meer info: www.tvgassen.nl.
Vooraf meer weten? Je bent welkom op donderdagavond 12 oktober 2023, 19.30 – 21.30 uur. Waar? Markehuus, Scharmbarg 35, 9407 EA Assen. Voor gratis koffie/thee met iets lekkers wordt gezorgd!
Het cursusseizoen wordt geopend met een lezing voor alle (oud-)cursisten (ook de nieuwe!) en voor alle belangstellenden van heinde en ver, door Prof. Dr.Anton Wessels over zijn boek ‘Het Evangelie volgens Vincent van Gogh’, op dinsdagmorgen 19 september 2023 om 10.00 uur. Zaal open vanaf 9.30 uur. Entree gratis, koffie/thee voor eigen rekening. Ook in het Markehuus, Scharmbarg 35, 9407 EA Assen.
Een dergelijke cursus wordt ook aangeboden in Kampen. Voor meer info: https://tvgijsselland.nl/.                

 
terug