Collectemunten, zó handig! Collectemunten, zó handig!

Omdat het voor veel mensen niet duidelijk blijkt te zijn geven we hieronder nog eens uitleg over het gemak en het nut van de onze collectemunten.

Hoe werkt het?
Collectemunten kunt u, net als gewoon geld, gebruiken om uw bijdrage in de collectezak te doen. We hebben twee verschillende munten:
•         groene munten, met een waarde van  € 0,75.
•         rode munten,     met een waarde van € 1,00.
Die munten kunt u ophalen bij Antje Hoolsema in Scheerwolde, J. Luchesenstraat 61, (tel 0613 631 846) en bij Alewijn Boogaard in Blokzijl, Bierkade 6 (tel 0527-291342). De munten zitten in zakjes van 60 (groene munten) of 45 stuks (rode munten). Elk zakje heeft dus een waarde van € 45.- .

U haalt bij Antje of Alewijn een paar zakjes munten. Die betaalt u niet aan Antje of Alewijn, maar per bank. U krijgt daarom een briefje mee (een soort van 'rekening') waarop staat wat u betalen moet, en op welk bankrekening nummer.

Wat is het nut?
Ten eerste het grote praktische gemak, vooral voor gezinnen met kinderen: u hoeft nooit meer voor de kerkgang naar passend geld te zoeken voor de collectes
Omdat u per bank betaalt kunt u voor de fiscus aantonen dat u dat geld als aftrekbare gift hebt uitgegeven. Dat kan voor u voordeel hebben bij uw aangifte inkomstenbelasting.
Minstens zo belangrijk kan het zijn dat de kerk het geld gemiddeld eerder in zijn totaal krijgt dan wanneer u wekelijks kleine bedragen in de collecte doet.

Alewijn Boogaard (mede namens de kerkrentmeesters)
 
terug