zaterdag 2 december 2023

Christelijke Oratorium Vereniging zingt Bach

Datum: 
 zaterdag 2 december 2023
Tijdstip: 
 15.00 uur
Locatie: 
 Grote Kerk Blokzijl
Prijs: 
 27,50

Beste gemeenteleden,
We willen u graag informeren over ons jaarlijkse concert, dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 2 december om 15.00 uur in de Grote Kerk van Steenwijk.
De Christelijke Oratorium Vereniging (COV) Steenwijk zal dan werken van Johann Sebastian Bach uitvoeren.
Het programma:
Magnificat - Een Lofzang in D majeur
J.S. Bach's "Magnificat" is een prachtig werk dat hij componeerde voor Kerst 1723. Het is de lofzang van Maria uit het Lucas-evangelie en bevat de beroemde woorden "Magnificat anima mea Dominum" (Mijn ziel prijst de Heer). Dit werk was het eerste grote koorstuk dat Bach schreef voor zijn nieuwe baan in Leipzig. Hij was toen 38 jaar oud.
Weihnachts-Oratorium - Kerstviering in Muziek
Het "Weihnachts-Oratorium" van Bach omarmt de geboorte van Christus en het Driekoningenfeest in zes delen. Het brengt feestvreugde zonder droefenis of lijden. De opening met pauken en trompetten en de opgewekte koren en koralen vieren de komst van Kerst. Wij zullen hiervan de delen 1,5 en 6 uitvoeren.
Onze solisten zijn Evelien Ziegler (sopraan), Marie Ann Jacobs (alt), Peter Vos (tenor), en Frans Fiselier (bas), en we zullen worden begeleid door het barokorkest La Sorpresa. Het geheel staat onder leiding van onze vaste dirigent Rob Meijer.
Concertdetails en kaartverkoop:
Toegangskaarten kosten € 27.50,- en zijn verkrijgbaar via:
 Leden van de COV Steenwijk
               Website van het koor
               Steenwijks Boekhuys in Steenwijk           
               Boekhandel Barth in Meppel
               Kaarten zijn ook beschikbaar aan de deur.           
Wij nodigen u graag uit om samen met ons te genieten van deze muzikale uitvoering  in de Grote Kerk van Steenwijk op 2 december. Laten we samen de prachtige muziek van J.S. Bach vieren en de vreugde van Kerst delen.
Met vriendelijke groet,
COV Steenwijk 

terug