Bericht vanuit de kerkrentmeesters

Bericht vanuit de kerkrentmeesters

Vanuit de gemeente komt regelmatig de vraag hoe het zit met de torenhoge energieprijzen, of de kerk hier ook last van ondervindt en of het wel rendabel is om de kerk warm te stoken.

Het vorige contract waar we 4 jaar van konden profiteren, is afgelopen januari verlopen. Hierdoor waren we genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuw contract. Deze hebben we, mede dankzij onze adviseur, gevonden in Gulf. Zij konden een vast contract aanbieden voor 5 jaar voor een gunstig tarief. Helaas nog niet gunstig genoeg om de hele week de thermostaat op 22 graden kunnen zetten 😉.
De huidige ketel stamt daarbij nog uit 1971 en verbruikt nu ca. 7000 m³ gas op jaarbasis. Binnenkort wordt er gekeken of de huidige ketel wellicht vervangen kan worden en wat de kosten hiervan zullen zijn. Daarnaast wordt er een warmtescan uitgevoerd om te zien waar de kerk de meeste warmte verliest en wat de mogelijkheden zijn om dit te verbeteren. Al met al zijn we achter de schermen druk bezig om ook een kerk van morgen te zijn. Heb je hier ideeën of vragen over, neem gerust contact op met een van de kerkrentmeesters.

Met vriendelijke groet,
College van Kerkrentmeesters
Allaerd Petter
 
terug